Franske klassikere blev bragt til nye højder, da der var nobelt kokketræf i København

Da Patrick Lieffroy og Yves Le Lay holdt kokketræf på À Terre i København, blev franske klassikere bragt til nye højder, champagneflasker åbnet, og da først ostevognen rullede, var der ingen vej tilbage.

Offentliggjort

De to dansk-franske kokke Yves Le Lay og Patrick Lieffroy klør sig i deres matchende fuldskæg og slår på glasset. Så rømmer Le Lay sig og præsenterer aftenens gæster, Helle og Patrick Lieffroy, der har pakket ostevogn og foie gras for at gæste Yves Le Lays restaurant À Terre. Sammen med ham skal de skabe en fransk menu med otte serveringer inspireret af de to herrers enorme kærlighed til fransk gastronomi.

”Vi har prøvet at holde det fransk, så vi tog lige lidt løgsuppe og frølår til frokost,” siger Yves Le Lay og griner.

”Vi har egentlig ikke kendt hinanden i så mange år,” fortsætter Patrick Lieffroy. Men som de står dér, begge med hvide kokkejakker, let sammenknebne øjne og fremskudt bryst, ligner de samme karikatur af le grand chef. 

Sammen repræsenterer de en generation af franskskolede kokke, der fører den franske madtradition videre på henholdsvis Restaurant À Terre i København og Restaurant Lieffroy i Nyborg.