Gunnar Liberoth er advokaten, der får dig skilt

50 procent af alle danske ægtepar ender med at blive skilt. Og når det sker, kan alt fra forældremyndighed til værdien af en brugt bil blive et stridspunkt. Skilsmisseadvokat Gunnar Liberoth træder til, når konflikten opstår, og han råder altid sine klienter, både manden og kvinden, til at stille sig selv ét spørgsmål frem for alt: Hvad er bedst for børnene?

Gunnar Liberoth er advokaten, der får dig skilt
Offentliggjort

Jeg plejer at sige til potentielle klienter: ’Det er bedst, hvis I kan klare det meste selv.’ Det kan lyde som et paradoksalt råd fra en skilsmisseadvokat, men min erfaring er, at når først man involverer advokater i sin skilsmisse, optrappes konflikten ofte – selv om det nok burde være omvendt.

På hver sin side af bordet sidder en person, der vil det bedste for deres klient, og advokater har det med gerne at ville have ret. Men dét, der er bedst for den ene part i en skilsmisse, kan være skidt for den anden, for børnene og for familien samlet set.

I en skilsmisse, hvor der er børn involveret, er der groft sagt tre punkter, man skal igennem: Selve separationen og et eventuelt ægtefællebidrag. Bodelingen, som er spørgsmålet om, hvordan parrets aktiver, herunder eventuel fast ejendom og anden formue fordeles. Og endelig er der dét, som for mig er vigtigst: børnene. Det er især de to sidste, som kan føre til konflikt.

Jeg blev selv skilt for 15 år siden. Det var ikke en slem skilsmisse, men jeg kan huske, at jeg blev kontaktet af en advokat, som slet ikke tænkte på, hvad der var bedst for vores børn. Jeg tænkte: ’Det her kan jeg gøre bedre.’ Når jeg rådgiver om skilsmisser i dag, er det vigtigste spørgsmål derfor altid: Hvad er bedst for børnene? Mærker jeg, at en potentiel klient ikke har det på samme måde, takker jeg nej til at være dennes advokat.