Sponsoreret af Posh Jah, Plates Christianshavn, Restaurant Amager, Himitsu Ramen, Ælsk Mad og Vinbar, Hermanos Tacos, La Bodega, Baryl, Restaurant Lupo, Pico Pizza, Restaurant HIAN, Rosetta

Tilbagelænet og lidt smartPosh_Jah_es_19-11-2023_085267.jpg

En izakaya er en form for japansk gastropub, og på Vesterbro ligger izakayaen Jah, der længe har været et populært sted at socialisere med tjenerne og de andre gæster samt indtage karaage, gyoza og sake.

Nu har de så også åbnet en søsterrestaurant i Borgergade, som de har givet navnet Posh Jah. Her er der særligt fokus på sushi og tempura, ligesom det også vil være muligt at få nogle af de klassiske retter, man kender fra Jah Izakaya.

Atmosfæren på den nye restaurant på Borgergade i Københavns Indre By adskiller sig ikke meget fra den tilbagelænede stil, der er kendetegnede for Jah – den er bare blevet en lille smule mere … posh.

Masterchef og delemenu ved havnekajenplates.jpg

Plates Christianshavn arbejder de under mottoet ’den, der deler, får mere’, og derfor serveres al maden til deling på bordet.

Menuen på Plates, der slog dørene op i sensommeren 2023, er skabt af selveste David Johansen, tidligere på Michelin-kok og Masterchef-dommer, ej at forglemme, og han har gjort sit for at skabe ukompliceret comfort food med inspiration fra middelhavskøkkenet.

Delemenuen består af 10 mindre retter i fire serveringer til 495 kroner og kan nydes med en lækker cocktail fra baren eller en god flaske vin. Stemningen er uhøjtidelig og danner en oplagt ramme for en god middag i godt selskab, med udsigt til havnekajen og Knippelsbro fra restauranten.

Til nabolagetRestaurant-Amager_billede.jpg

Navnet er simpelt, og det er heller ikke, fordi Restaurant Amager, der ligger på Amagerbrogade, er ude på nogle dikkedarer. Her ønsker de i stedet at bidrage til lokalområdet på øen med momentum.

Restaurant Amagers køkken er en sammensmeltning af det franske og det nordiske, med et moderne take. Du kan både indtage brunch, smørrebrød og aftenmenu bestående af varme og kolde retter, og så er det et prisvenligt sted, der favner alt fra de helt små til de voksne.

Bag Restaurant Amager står forretningspartnerne Houguang Li, forhenværende souschef på Kurhotel Skodsborg, og Kent Cheng, som har været restauratør igennem flere år.

Byg din egen ramenBaryl_himitsu_614.jpg

Der popper flere og flere steder op, som har fokus på den japanske nudelsuppe ramen, og heldigvis for det, for det er en smagfuld spise, som fortjener et bredere udvalg af steder, man kan gå til.

”Himitsu” betyder ”hemmelighed” på japansk, men der er ingen grund til ikke at kende til Himitsu Ramen, der ligger i en historisk baggård på Rådhusstræde i Københavns Indre By, hvor gæsterne selv kan sammensætte deres skål ramen. Himitsu bruger kun plantebaserede suppebaser lavet på nøje udvalgte grøntsager og svampe, og det kan smages.

Bistro på Amagerbroaelsk-Mad-og-vinbar.jpg

Ælsk Mad og Vinbar er et nyt, lovende kapitel i Københavns stolte bistro historie. To gode venner og en søn der har taget imod bestillinger på hovedstadens bedste spisesteder leverer stemning, service og mad som får selv de mest inkarnerede København K borgere til at tage Metroen til Amagerbro. Det er det spanske, italienske og franske køkken der dominerer menukortet. Og sammen med det udvidede vinkort og den smukke, svungne cocktailbar er Ælsk Mad og Vinbar blevet til stedet vi besøger igen og igen.

Mexico ligger i Valbyhermanos.jpg

Har du lyst til mexicansk mad? Så kan du slå et smut forbi Hermanos Tacos, som serverer sprøde tacos, nachos, propfyldte burritos og alt det andet mexicanske mad, der aktiverer mundvandet. Hermanos har både de klassiske smage og nye twists, og så er det lavet med respekt for råvarerne.

Er du rigtig sulten, kan du kaste dig over deres ’All You Can Eat’-koncept, for så kan du være sikker på at gå mæt fra Hermanos Tacos, der ligger i Valby i København. God tur til Mexico!

Sydeuropæisk inspirationlabodega.jpg

La Bodega serveres klassiske småretter som pimientos de padrón og kroketter, der passende kan efterfølges af en côte de boeuf med grillede citroner eller blåmuslinger i salsa brava.

Begrebet ’bodega’ er synonymt med en lille, hyggelig restaurantoplevelse med fyldte glas og en afslappet atmosfære. På La Bodega betyder det mere konkret nøje udvalgte vine og sydeuropæiske fadøl, og når tid er, vises der både fodbold og cykling på fjernsynet.

I april åbner de også op for frokost, og når vejret passer, hvilket det heldigvis snart gør, er det tid til solbeskinnede serveringer og kolde drikke lige midt på Vesterbro Torv.

Det smager og nærerbaryl_euroman_01.jpg

Hos Baryl laver de selv maden fra bunden og går op i at bruge gode og simple råvare til at lave et sundt måltid med masser af smag. De bestræber sig på, at maden både er visuelt indbydende, smager godt og giver en god følelse i kroppen.

Baryl bruger så vidt kun økologiske produkter, koldpressede olier og så lidt sukker som muligt, mens de aldrig benytter sig af hverken tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler. De glæder sig i stedet over at vide, at deres gæster får et måltid, der både smager og nærer dem.

Pasta og vin. Hvad ellers?Madklubben Frederiksberg Aps.jpg

Restaurant Lupo, der ligger på Frederiksberg, kan du aflægge et visit for bare en enkelt pastaret og et glas vin, men når du alligevel allerede er der, kan du jo lige så godt tilføje nogle italienske favoritter som vitello tonato, den sicilianske caponata eller deres parmesan cheese tops.

Det italienske køkken er kendt for sin enkelthed og friske råvarer, og det er de samme dyder, der gør sig gældende for Lupo. Her er pastaen er håndlavet og serveret med nøje udvalgte råvarer, der i øvrigt komplimenteres af det overvejende italienske vinkort.

Det nemme pizzavalgPico.jpg

Du kender godt problemet, måske endda lidt for godt: Du har lyst til pizza, men kan ikke vælge, hvilken en du skal gå med, da der simpelthen er for mange gode valgmuligheder. Enter: Pico Pizza. Her kan man nemlig – i stedet for at vælge én stor pizza – få tre mini-pizzaer lavet på napolitansk surdejsbund. På den måde kan du smage lidt af det hele – og glem ikke crust dip til skorperne! Du kan også gå all in og vælge ’Pico Night Out’ med fri bar og dessert til.

Pico Pizza er lige åbnet på Frederikssundsvej i Brønshøj. Udover det har de restauranter på Nørrebro, Vesterbro, Nordvest og Valby. Se mere og book bord her.

Fra København til HanoiHian_euroman_04.jpg

Et lille stenkast fra Torvehallerne finder du Restaurant HIAN, der byder på autentisk og velsmagende vietnamesisk mad. På HIAN, der åbnede kort før jul, serveres en lang række traditionelle vietnamesiske retter, der anrettes i mindre portioner, så der er rig mulighed for at dele og prøve flere af de indbydende retter.

Menuen byder på velkendte retter som bl.a. pho, friske sommerruller og karryretter samt specielle cocktails baseret på vietnamesiske ingredienser, der tager dig på en unik rejse gennem Vietnam og med garanti vil lede tankerne mod varmere himmelstrøg.

Gå ikke glip af den vietnamesiske perle, der både har åbent til frokost- og aftenservering

Rosetta-drengene åbner på VesterbroRosetta_1000003595.jpg

I 2020 overtog en gruppe barndomsvenner fra Østerbro deres yndlingssted, pizzeriaet Rosetta, som siden 1995 har serveret romersk al taglio-pizza på hjørnet af Faksegade og Nordre Frihavnsgade. De sidste fire år har de brugt på at raffinere konceptet, og i dag får de importeret varer fra hele Italien, bager med surdej og laver alting fra bunden.

Den raffinering er gået så godt, at de nu har udvidet med en ny biks på Vesterbrogade 120, hvor de fortsætter med at servere deres firkantede surdejspizzaer, som er ideelle til at tage med på farten.