Skyl hindbærrene forsigtigt, lad dem tørre, og arrangér dem på en forbagt tærtebund. Chokolade, fløde, glukose og udblødt husblas smeltes over vandbad og afkøles let og hældes derpå forsigtigt over hindbærrene. Stil på køl indtil servering, dog mindst 1 time. Rør vaniljeis til en creme, og giv den til.
500 g mel
200 g flormelis
Annonse
250 g blødt smør
2 æg
2 æggeblommer
Udstyr til blindbagning: sølvpapir og ris, linser, salt el.lign.
Det hele kommes i en røremaskine og røres sammen, dog uden at dejen bliver æltet. Dejen skal stå på køl og være kold, når den rulles ud. Rul den ud, så den er ca. 3-4 mm tyk, og dæk en smurt tærteform med den.
Læg to lag sølvpapir henover den, kom ’blindbagefyld’ på, og sæt i ovnen ved 170 grader i ca. 25 minutter. Fjern alt, og lad tærtebunden bage videre i 20 minutter ved 150 grader.
Jeg kan godt lide, at alt er up in the open. De sjoveste mennesker er dem, der kan finde ud af at læse en simpel situation. Og det er der bekymrende mange, der ikke kan.