Opskrift:

Lad det simre: Sådan laver du lækre tacos med braiseret oksekød

Det braiserede oksekød er lavet på old school mexicansk manér i en adobo-sauce, som her er lavet med guajillo-chilier – en mild, tørret chili, som kan købes i flere netbutikker.

Offentliggjort

Ingredienser

  • 6 guajillo-chilier (milde, tørrede chilier)
  • 1 medium løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie (eller svinefedt, hvis du skal være autentisk)
  • 2 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk. tørret oregano
  • ½ tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt chipotle chili eller røget paprika
  • 2 tsk. groft salt
  • Sort peber
  • 2 dl af vandet fra chilierne
  • 700 g oksetykkam
  • Majstortillas, hakket løg, koriander, chili og lime som tilbehør

Fremgangsmåde

  1. Begynd med adobosaucen ved at riste guajillo-chilierne på en tør pande. De skal blive mørkere udenpå uden at brænde på. Varmen gør, at chilierne puffer en smule op. 
  2. Kom dem i en skål, og fjern stilk og de fleste frø. Overhæld chilierne med kogende vand, og lad dem trække i 30 minutter. 
  3. Skær løg i tern, og hak hvidløget groft. 
  4. Varm olien på en pande, og svits løgene ved middel varme i et par minutter. Tilsæt hvidløg, og steg i 1 minut. Kom tomatpuré, oregano, kanel og chipotle i, og steg i 1 minut mere. Sluk for varmen. 
  5. Kom de stegte løg m.v. i en foodprocessor eller minihakker sammen med de udblødte chilier og 2 dl af det vand, de har trukket i. Tilsæt salt og godt med peber, og blend det til en creme.
  6. Læg kødet i en stegeso eller en gryde med låg, som må komme i ovnen. Hæld adobosaucen over, og sørg for at der også er sauce under kødet. Kom låg på og steg kødet i ovnen i 3 timer ved 180 grader, til det er helt mørt og kan trevles med to gafler.
  7. Servér i varme majstortillas toppet med lidt løg, koriander og chili og med frisk lime til.