James Prices store guide til gæstemiddagen: Opskrifter, vin og tips
Uanset hvor meget man har forberedt sig, så er de sidste minutter, før gæsterne kommer, de vigtigste. Vi har denne gang kigget indenfor hos James Price, lige før hans gæster ringer på døren.
Foto: Camilla Stephan
Hvad kan stresse dig som vært?
"Det eneste, der nok virkelig kan stresse mig som vært, er, hvis gæsterne kommer for tidligt. Jeg plejer at time tingene ret præcist, og det er bare ikke det fedeste, hvis det ringer på døren, mens man lige står og er ved at riste brødcroutoner eller skylle salat. Jeg er naturligvis heller ikke vild med, at gæsterne kommer for sent. Det er ikke stressende, det er bare møgirriterende."
Har du et godt råd til dem, der synes, at de ser venner og bekendte for sjældent, men samtidig ikke rigtig kan overskue det?
"Skru ned for ambitionerne. Det er et råd, jeg undertiden godt kunne give mig selv, for jeg har også været slem til at lege michelinkok på hjemmefronten; dér hvor man sådan set helst bare ville have stået ude i køkkenet og kørt service og ikke også skulle deltage i måltidet. Og så er den jo gal, for en god middag handler jo ikke mindst om samværet … Hvis det er gode venner, vil de rimeligvis blive lige så glade for en enkel pastaret eller en gang frikadeller med stuvet hvidkål, som for en stor, kompliceret menu."