Opskrift: Japansk biksemad à la Mads Battefeld

Mads Battefeld, der ejer landets førende sushirestaurant Sushi Anaba, guider til den japanske udgave af biksemad, buta negi shogayaki.

Opskrift: Japansk biksemad à la Mads Battefeld
Offentliggjort

Mads Battefeld om buta negi shogayaki

”Jeg tror, det er en ret, alle kan lide. Det er ren komfort. Du skal ikke engang skære ting ud, når du sidder og spiser. Det eneste, du skal koncentrere dig om, er at spise og snakke med folk omkring bordet. På min restaurant snakker vi tit om, at ’one-hand-food’ er den bedste type mad. I denne udgave, som ellers er meget traditionel, har jeg puttet ristede løg på. Det er det hemmelige trick. Buta negi shogayaki er ikke en ret, man støder på overalt. Hvis man vil have den i Japan, skal man næsten vide, den findes. Det er lidt ligesom danske restauranter, der serverer biksemad, men ikke skilter med det. Det er super dejlig mad, men det er ikke noget, der bliver lavet så tit på restauranterne. I Japan koster retten omkring 800 yen, hvilket svarer til omegnen af 35 kroner, og du skal ud til de nat-åbne steder, hvor eksempelvis taxachauffører og kokke spiser efter arbejde. Der er den næsten altid på menuen.”

Ingredienser til to personer

  • 300 g brystflæsk (røget flæsk kan også bruges)
  • 5 zittauerløg
  • 50 g frisk ingefær
  • 300 g sushi-ris – gerne af typen koshihikari
  • 2 æg
  • 4 spsk. ristet løg
  • 1 lille bundt purløg
  • 50 g sukker
  • 50 g soya
  • Salt