Har du en weekendtur til Paris i sigte? Her spiser og drikker du godt

Paris’ madscene er i dag en spændende blanding af nyt og gammelt, hvor neo- bistroernes kreative leg med traditionerne stadig regerer, mens de klassiske bistroer igen har fundet deres plads i lyset. Byens kokke hylder råvarer og håndværk på små, uprætentiøse steder, og samtidig genopdages sjælen i retter som steak au poivre, rilletter, patéer og stuvninger. Paris er blevet en legeplads for kontraster: Minimalisme møder nostalgisk charme, moderne teknikker blander sig med opskrifter, der føles som en hyldest til den franske mormors køkken, naturlige vine deler hylde med det konventionelle. Resultatet? En by, hvor maden aldrig har været mere spændende – og mere tro mod sig selv.

Offentliggjort

Maison Sota

Gemt væk i det 9. arrondissement i Paris – ikke i de gader, hvor turisterne flokkes, men der, hvor byen kan trække lidt luft ind – ligger Maison Sota. Navnet kommer fra manden bag gryderne, Sota Atsumi (tidligere Clown Bar), en kok, der ikke følger reglerne for, hvordan fransk cuisine skal være, men i stedet transformerer dem, lag for lag, indtil noget helt nyt – og oftest dybt interessant – dukker op.

Det har han gjort i nogle af de smukkeste og måske også mindst parisiske lokaler, du kan fortære mad i, siden 2019, hvor han slog dørene op til sit hjertebarn.

Menuen – en fast tasting menu – er en færd gennem sæsoner og smagsnuancer. Retterne er ikke store, men hver en bid er mættet med en præcision og opfindsomhed, der føles både dristig og nænsom. Måske starter du med en nøje afstemt ret af rå kammuslinger, hvis tekstur og smag bliver løftet af en subtil citrusolie. Måske følger en hovedret med det mest perfekt stegte stykke pighvar, du har haft i munden, men her sat i en ny kontekst.