Navnet på ugens gæst i ’Bearnaise
er dyrenes konge’ har Martin Kongstad ikke lyst til at afsløre lige med det
samme, men det drejer sig om en dansk kok, der befinder sig i Lyon ligesom
Kongstad selv.
Kokken inviterer
indenfor i et køkken, hvor han laver en ret, der er en lokal favorit i området, nemlig
Bresse-kylling med morkler efter Paul Bocuses opskrift.
Alt imens
taler de om kokkens barndom, karriere, og
hvordan han har lagt sit liv om gennem de sidste mange år ved hjælp af
en terapiform, der er ulovlig i Danmark.
Anmeldelsen i dette program er af
restauranten Les saveurs du Bistrot i Lyon,
der ved Martin Kongstads besøg ikke havde travlt med at gøre sig til:
” Jeg skulle lige sluge en kamel eller to, da jeg
trådte ind ad døren, og minde mig selv om, at franskmænd ikke deler vores trang
til hyggelig belysning. Der
var fuld lampe, og indretningen var jeg heller ikke begejstret for.
Restauranten bestod af et rum på 50 kvadratmeter, et køkken
med to kokke og en indretningsstil, som beamede mig tilbage til min ungdom i
1980'erne. Dengang var det populært at efterligne 30'ernes art deco, og det
betød knaldrøde sofaer i falsk læder og ellers sort, hvidt og grå. Gennemført
usmart, kan man sige.”
Du kan lytte til det nye afsnit af ’Bearnaise er dyrenes konge’ på alle
podcastplatforme nu.