To kendte skandinaviske kokke står bag verdens dyreste restaurantåbning i Dubai
Verdens formentlig hidtil dyreste restaurantåbning fandt i slutningen af 2024 sted i Dubai. Hotellet Atlantis The Palm har sat alle sejl ind på at skabe Dubais første restaurant med tre michelinstjerner. Den drøm skal svenske Björn Frantzén opfylde. Han har hyret danske Torsten Vildgaard til at eksekvere, og baseret på Rasmus Palsgårds besøg på åbningsaftenen kan drømmen om de tre stjerner hurtigt blive en realitet.
Skulle man pege på ét sted i verden, hvor det vitterligt kun er fantasien, der sætter grænser, er det Dubai.
Pengene synes uendelige i det arabiske emirat, hvor den ene spektakulære bygning efter den anden skyder op. Det gælder ikke mindst på hotelfronten, og blandt de første virkelig spektakulære hoteller i Dubai er Atlantis The Palm, der – som navnet antyder – ligger på den kunstige palmeformede ø Jumeirah.
Det femstjernede hotel, der åbnede i 2008, har svimlende 1.548 værelser og suiter og rummer derudover verdens største udendørs vandland, Aquaventure, et enormt indendørs akvarium og cirka 30 restauranter, der spænder over alt fra den berømte sushikæde Nobu til michelinrestauranten Ossiano og et bredt udvalg af forskellige mellemøstlige køkkener.
I slutningen af 2024 lancerede hotellet imidlertid sit hidtil mest ambitiøse restaurantprojekt med åbningen af FZN med svenske Björn Frantzén ved roret.