Opskrift:

Dagens bedste tip: Opgradér din kødsovs med salsiccia

På enhver restaurant i Piemonte har de deres egen version af denne ret, som serveres med den lokale pastatype tajarin – tynde, håndskårne bånd af pasta lavet med æg, som man gør det i Norditalien. Kan du ikke finde tajarin, kan tagliolini sagtens bruges.

Offentliggjort

Ingredienser

  • 100 g gulerod
  • 1 medium løg
  • 2 stilke bladselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g salsicciakød
  • 300 g hakket kalvekød
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 spsk. finthakket persille
  • Salt og sort peber
  • 2 dl hvidvin
  • 1 laurbærblad
  • 500 g tomatpassata
  • Evt. vand
  • 400 g tajarin-pasta eller tagliolini
  • Revet parmesan

Fremgangsmåde

  1. Skræl guleroden, og skær den i meget små tern. Skær også løg og bladselleri i små tern, og hak hvidløget fint. 
  2. Tag skindet af salsicciaen, og brun kødet i en gryde sammen med kalvekød i olivenolien. Når kødet er brunet, tilsættes gulerod, løg og bladselleri. Steg dem sammen med kødet i 6-8 minutter. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 minut. Kom oregano og persille i, og krydr med salt og peber. Tilsæt hvidvin, laurbærblade og passata, og lad så saucen simre under låg i 3 timer. Tjek undervejs, om der mangler væde, og tilsæt i så fald lidt vand. 
  3. Kog pastaen al dente i velsaltet vand. Gem 1½ dl af kogevandet, inden det sigtes fra. 
  4. Vend pastaen sammen med saucen og det gemte pastavand. Servér med revet parmesan.