Opskrift:
Dagens bedste tip: Opgradér din kødsovs med salsiccia
På enhver restaurant i Piemonte har de deres egen version af denne ret, som serveres med den lokale pastatype tajarin – tynde, håndskårne bånd af pasta lavet med æg, som man gør det i Norditalien. Kan du ikke finde tajarin, kan tagliolini sagtens bruges.

Ingredienser
- 100 g gulerod
- 1 medium løg
- 2 stilke bladselleri
- 2 fed hvidløg
- 250 g salsicciakød
- 300 g hakket kalvekød
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. tørret oregano
- 1 spsk. finthakket persille
- Salt og sort peber
- 2 dl hvidvin
- 1 laurbærblad
- 500 g tomatpassata
- Evt. vand
- 400 g tajarin-pasta eller tagliolini
- Revet parmesan
Fremgangsmåde
- Skræl guleroden, og skær den i meget små tern. Skær også løg og bladselleri i små tern, og hak hvidløget fint.
- Tag skindet af salsicciaen, og brun kødet i en gryde sammen med kalvekød i olivenolien. Når kødet er brunet, tilsættes gulerod, løg og bladselleri. Steg dem sammen med kødet i 6-8 minutter. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 minut. Kom oregano og persille i, og krydr med salt og peber. Tilsæt hvidvin, laurbærblade og passata, og lad så saucen simre under låg i 3 timer. Tjek undervejs, om der mangler væde, og tilsæt i så fald lidt vand.
- Kog pastaen al dente i velsaltet vand. Gem 1½ dl af kogevandet, inden det sigtes fra.
- Vend pastaen sammen med saucen og det gemte pastavand. Servér med revet parmesan.