Rørt tatar med fritter

Få Nimbs opskrift på rørt tatar med fritter her...

Rørt tatar med fritter
Offentliggjort

150 g kalveinderlår

½ skalotteløg

Estragon

Brøndkarse

Kørvel

Hak kødet groft. Pil det halve løg, og finthak det. Skyl, afdryp og hak urterne. Vend alt med en mayonnaise og servér med rugbrødstuiles.

1 past. æggeblomme

1 tsk./spsk. sennep

1 tsk. æbleeddike

3 dl vindruekerneolie

Salt

Peber

Rør æg, sennep og eddike sammen i en skål. Pisk lidt olie i. Og tilsæt så resten af olien i en tynd stråle under hurtig piskning, når mayonnaisen så småt samler sig. Smag til med salt og peber.

¼ rugbrød, daggammelt

Smeltet smør

Havsalt

Skær brødet i skiver a ca. 2 mm på en pålægsmaskine eller få din bager til det. Læg på en bageplade, pensl med smør og drys med havsalt. Bag gyldne ved ca. 150 grader.

2 bagekartofler

1 l neutralsmagende olie

Skær kartoflerne i bjælker og udvand natten over. Damp i ovnen ved 100 grader i ca. 15-20 minutter og fritér derefter, til de er gyldne og sprøde.

__________