Som Michelin-kok manglede Mikkel Maarbjerg noget. Nu er han tilbage for at opfylde sin drøm
Det var en nyhed af de helt store, da Mikkel Maarbjerg annoncerede, at han 19 år efter sit farvel til sin tostjernede michelinrestaurant Ensemble ville åbne restauranten Vie. Vi har talt med Mikkel Maarbjerg om fremtiden for den københavnske madscene, om hans nyanskaffede brandmærker op ad begge arme, og om, hvorfor han egentlig valgte at returnere til en tilværelse bag gryderne.
Hvorfor valgte du at åbne Vie og dermed vende tilbage til et liv som restauratør?
”Det er jo små 20 år siden, jeg havde en restaurant sidst, og i mellemtiden har jeg fået lov til at lave en masse sjove ting med gastronomien og det, der omgiver den. Men jeg har altid haft en følelse af, at jeg ikke har fået udlevet min restaurantdrøm til fulde.
Jeg ville gerne lave en restaurant, der var anderledes end den, jeg drev tidligere (den tostjernede michelinrestaurant Ensemble, red.). Dengang var ambitionen og fokus meget på michelinstjerner. Det var spændende, men også begrænsende.
Med Vie ønskede jeg at skabe et sted, der var mere livligt og favnede bredere. En restaurant, der ikke kun henvender sig til én type gæster. En restaurant, hvor man kan bruge hele aftenen på en stor menu, men hvor der også er plads til, at man bare kigger ind og får to retter ved spisebaren.