Pastakvartetten bag Fabro har åbnet ny ’italiensk pub’

Fløjter, piverter, dirty arancini og John Dillermand i loftet. Det lyder lummert, men det er ikke en swingerklub. Det er Indre Bys nye spisebar, som ejerne og stifterne af Fabro står bag.

Offentliggjort

Væggene er malet røde og er delvist dækket af mørke træpaneler. Fra loftet, som er dekoreret med små håndmalede blomster, hænger elektriske lysekroner. Møblerne er store og behagelige, og ved den store bar i midten går en bolsjestribet stang op til loftet, der er prydet af nogle store huller. I stedet for spartel er hullerne fyldt ud af Bamse, Kylling, Squirtle og en John Dillermand-bamse.

Indretningen på den nye Fiasco Bar i det indre København virker måske en smule tilfældig. Men ifølge Frederik Brandi, der også er en af ejerne af pastastedet Fabro, gør det ikke noget, at der er noget, der stritter.

”Vi har prøvet at gøre det til et sted, der repræsenterer os selv så meget som overhovedet muligt. Det måtte ikke være for stilrent med olieret eg og møbler i rustfrit stål. Der er et eller andet nice ved brugte møbler. Det er mere tilbagelænet, og man kan bedre slappe af i det,” siger han.

Og den tilbagelænede stemning er netop det, som Fiasco Bar prøver at skabe, fortæller Frederik Brandi, der ejer stedet sammen med Jon Karlsson, Luca Brancaccia og Dennis Haubye.

De kalder selv stedet for en ’italiensk pub’. Et sted, hvor der er plads til alle, og man kan komme for at spise eller bare for at få en øl, hvis man har lyst til det.

”Nu har jeg aldrig selv været på en engelsk pub, men jeg har ladet mig fortælle, at det er lidt ligesom at træde ind i nogens dagligstue, og så er der en eller anden kromutter, der tager imod dig,” siger Frederik Brandi.

På Fiasco Bar ønsker de at være lige så rummelige og socialt bæredygtige. Derfor er priserne på vinen, som de importerer fra deres barndomsven i Italien, også overordentligt rimelige og starter på kun 250 kroner. Man kan desuden få en lille øl (kaldet en fløjte) til 35 kroner og en stor (kaldet en pivert) til 60 kroner. Priserne på mad svinger fra 45 til 75 kroner for en ret.

Foto: PR

Hvad, tror du, bliver den mest populære bestilling?

”Det er svært at spå om endnu, men jeg håber, at det er et sted, hvor folk har lyst til at komme og spise med deres gode venner. Vi holder det meget simpelt. Nogle delevenlige retter til fair priser. Nem mad, man i princippet vil kunne spise med fingrene eller maksimalt en gaffel.”

Hvad har I solgt mest af her i begyndelsen?

”Lige nu sælger vi klart flest Peroni Nasturo Azzuro øl på fad. Og så vidt jeg kan forstå, er vi vist de eneste i København, der har det på fad.”

Du bliver lige nødt til at forklare, hvorfor det hedder en fløjte og en pivert.

”Vi købte nogle små, tynde ølglas til Fabro, der lidt lignede en lille, tyk blokfløjte. Den var rimelig god inden service, fordi man hurtigt kunne drikke den. Sådan *piiift*, og så var den væk. Da vi lavede menukort til Fiasco, syntes jeg, det kunne være sjovt at have den med, og da Jon så skulle printe dem, havde han kaldt den store øl for en pivert, og så kom den til at hedde det.”

Hvorfor hedder den egentlig Fiasco Bar?

”Jamen det er der flere grunde til. Da vi åbnede Fabro, fik vi i starten at vide af alle, at det ikke ville lykkes: lokalet var dårligt, folk gad ikke spise pasta osv. Og ejeren af den tidligere restaurant (hvor Fiasco Bar nu ligger, red.) sagde, at man ikke kunne være bekendt at servere det mad, vi lavede, på en restaurant. I dag taler køerne ud af Fabros dør fra morgen til aften for sig selv,” siger Frederik Brandi og tilføjer:

”Og hvis Fiasco Bar ender med at blive en fiasko, så er det jo bare det.”

Fiasco Bar ligger på Borgergade 134, 1300, København K. Der er åbent tirsdag til torsdag 15-00 og fredag til lørdag 15-02.