Pastakvartetten bag Fabro har åbnet ny ’italiensk pub’
Fløjter, piverter, dirty arancini og John Dillermand i loftet. Det lyder lummert, men det er ikke en swingerklub. Det er Indre Bys nye spisebar, som ejerne og stifterne af Fabro står bag.
Væggene er malet røde og er delvist dækket af mørke træpaneler. Fra loftet, som er dekoreret med små
håndmalede blomster, hænger elektriske lysekroner. Møblerne er store og
behagelige, og ved den store bar i midten går en bolsjestribet stang op til
loftet, der er prydet af nogle store huller. I stedet for spartel er hullerne fyldt
ud af Bamse, Kylling, Squirtle og en John Dillermand-bamse.
Indretningen på den nye
Fiasco Bar i det indre København virker måske en smule tilfældig. Men ifølge
Frederik Brandi, der også er en af ejerne af pastastedet Fabro, gør det ikke
noget, at der er noget, der stritter.
”Vi har prøvet at gøre
det til et sted, der repræsenterer os selv så meget som overhovedet muligt. Det
måtte ikke være for stilrent med olieret eg og møbler i rustfrit stål. Der er
et eller andet nice ved brugte møbler. Det er mere tilbagelænet, og man
kan bedre slappe af i det,” siger han.
Annonse
Og den tilbagelænede
stemning er netop det, som Fiasco Bar prøver at skabe, fortæller Frederik
Brandi, der ejer stedet sammen med Jon Karlsson, Luca Brancaccia og Dennis Haubye.
De kalder selv stedet for
en ’italiensk pub’. Et sted, hvor der er plads til alle, og man kan komme for
at spise eller bare for at få en øl, hvis man har lyst til det.
”Nu har jeg aldrig selv
været på en engelsk pub, men jeg har ladet mig fortælle, at det er lidt ligesom
at træde ind i nogens dagligstue, og så er der en eller anden kromutter, der
tager imod dig,” siger Frederik Brandi.
På Fiasco Bar ønsker de
at være lige så rummelige og socialt bæredygtige. Derfor er priserne på vinen,
som de importerer fra deres barndomsven i Italien, også overordentligt rimelige
og starter på kun 250 kroner. Man kan desuden få en lille øl (kaldet en fløjte)
til 35 kroner og en stor (kaldet en pivert) til 60 kroner. Priserne på mad
svinger fra 45 til 75 kroner for en ret.
Foto: PR
Hvad, tror du, bliver
den mest populære bestilling?
”Det er svært at spå om
endnu, men jeg håber, at det er et sted, hvor folk har lyst til at komme og
spise med deres gode venner. Vi holder det meget simpelt. Nogle delevenlige
retter til fair priser. Nem mad, man i princippet vil kunne spise med fingrene
eller maksimalt en gaffel.”
Annonse
Hvad har I solgt mest
af her i begyndelsen?
”Lige nu sælger vi klart
flest Peroni Nasturo Azzuro øl på fad. Og så vidt jeg kan forstå, er vi vist de
eneste i København, der har det på fad.”
Du bliver lige nødt
til at forklare, hvorfor det hedder en fløjte og en pivert.
”Vi købte nogle små,
tynde ølglas til Fabro, der lidt lignede en lille, tyk blokfløjte. Den var
rimelig god inden service, fordi man hurtigt kunne drikke den. Sådan *piiift*,
og så var den væk. Da vi lavede menukort til Fiasco, syntes jeg, det kunne være
sjovt at have den med, og da Jon så skulle printe dem, havde han kaldt den
store øl for en pivert, og så kom den til at hedde det.”
Hvorfor hedder den
egentlig Fiasco Bar?
”Jamen det er der flere
grunde til. Da vi åbnede Fabro, fik vi i starten at vide af alle, at det ikke
ville lykkes: lokalet var dårligt, folk gad ikke spise pasta osv. Og ejeren af
den tidligere restaurant (hvor Fiasco Bar nu ligger, red.) sagde, at man ikke
kunne være bekendt at servere det mad, vi lavede, på en restaurant. I dag taler
køerne ud af Fabros dør fra morgen til aften for sig selv,” siger Frederik
Brandi og tilføjer:
”Og hvis Fiasco Bar ender
med at blive en fiasko, så er det jo bare det.”
Annonse
Fiasco Bar ligger på Borgergade 134, 1300,
København K. Der er åbent tirsdag til torsdag 15-00 og fredag til lørdag 15-02.
Jeg kan godt lide, at alt er up in the open. De sjoveste mennesker er dem, der kan finde ud af at læse en simpel situation. Og det er der bekymrende mange, der ikke kan.