Opskrift:

Du leder efter en nem og velsmagende gryderet? Så skal du lave denne

Kylling og kartofler med cider, karljohansvampe og kål lyder da meget godt, ikke?

Offentliggjort

Ingredienser

  • 30 g tørrede karljohansvampe
  • 1 kylling
  • Salt og sort peber
  • 250 g skalotteløg
  • 500 g kartofler
  • 20 g smør
  • 3-4 kviste timian
  • 2 dl tør eller halvtør æblecider
  • 1 god håndfuld palmekål
  • 1 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Læg de tørrede svampe i blød i lunkent vand i mindst 1 time. Sigt vandet fra, men gem det. Dup svampene tørre med et stykke køkkenrulle. 
  2. Partér kyllingen i bryst- og lårstykker. Krydr kødet på begge sider med salt og peber.
  3. Skær skalotteløgene i strimler. Smelt smørret på en stor pande eller i en sautergryde, og brun kyllingen godt på alle sider. Tag kyllingen op, og læg til side. 
  4. Kom løg og svampe i gryden sammen med timian, og steg i et par minutter. 
  5. Læg kyllingen tilbage, og hæld cider og vandet fra svampene over. Lad det simre under låg i 15 minutter. 
  6. Skræl imens kartoflerne. Del evt. store kartofler i halve, og kom dem i retten, så de kan simre med i ca. 20 minutter, til de er møre. Skær palmekål i grove stykker, og kom dem i retten sammen med fløde. Varm det igennem i 5 minutter. Smag til med salt og peber, og servér.