Opskrift: Sådan laver du den perfekte wienerschnitzel med sovs og garniture

Wienerschnitzlen er en klassiker, vi aldrig bliver trætte af. Den fortjener også din kærlighed.

Wienerschnitzel: Opskriften på den perfekte wienerschnitzel
Offentliggjort

2 personer

Ingredienser

Den perfekte wienerschnitzel

  • 2 skiver kalveinderlår à ca. 150 g (bed din slagter om at skære dem ca. en centimeter tykke.)
  • 1 æg
  • Hvedemel
  • Rasp
  • 300 g kogte og pillede kartofler
  • 100 g bælgede ærter
  • 2 skiver citron
  • 2 ansjoser i olie
  • Frisk peberrod
  • 10 g kapers
  • 50 g smør
  • Olivenolie

Sådan gør du

  1. Slå ægget ud, rør det sammen i en plastikbøtte eller dyb tallerken, der er stor nok til, at dine schnitzler kan ligge tilnærmelsesvis fladt i den.
  2. Dæk bunden af to fade med henholdsvis mel og rasp, lav et lag på ca. ½ cm.
  3. Krydr dine schnitzler med salt og peber, og tryk dem med håndfladen, så de bliver ensartet flade. Vend dem først i mel, derefter æg, så rasp. Sørg for, at de er jævnt panerede, men giv dem et let dask, så eventuelt overskydende rasp drysser af. Anbring de panerede schnitzler på et stykke bagepapir.
  4. Skær kartoflerne i fingerbrede skiver, og steg dem gyldne i olivenolie ved middelvarme. Krydr med flagesalt.
  5. Kom ærterne i en kasserolle med en klat smør og en skefuld vand og salt. Læg låg på, og sæt over høj varme i et minuts tid. Tag den af varmen, men lad låget blive på.
  6. Steg schnitzlerne på en rummelig pande: Kom først to skefulde olivenolie på. Når olien er varm og glider rask fra side til side, kommer du kødet på. Steg ved høj varme i et minuts tid, tilsæt 40 gram smør. Tjek kuløren på den side, der vender nedad. Når den er gylden, vender du den om og steger schnitzlen videre 2-3 minutter på den anden side. Brug eventuelt en ske til at overrisle oversiden med smørsovsen.
  7. Servér schnitzlerne med drengene (se nedenfor), som du har gjort klar ved at lægge kapers, ansjoser og peberrod, som du har høvlet i spåner med bladet af en skarp kniv, på din citronskive. Hvis du har en lille skysauce ved hånden, er den heller ikke nogen dårlig ledsager.