opskrift:

Denne enkle og lækre ret er taget direkte fra pastahimlen

Den japanske miso har sneget sig ind i en italiensk sammenhæng, men det fungerer glimrende.  

Offentliggjort

Ingredienser

  • 200 g shiitake- svampe
  • 200 g champignon
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • Salt
  • 400 g linguine
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. smør
  • 1 dl hvidvin eller tør sherry
  • 1½ dl piskefløde
  • 75 g hvid miso
  • 50 g fintrevet parmesan
  • 2 tsk. chiliflager

Fremgangsmåde

  1. Skær begge typer svampe i skiver, og hak skalotteløg og hvidløg fint.
  2. Sæt vand over til pastaen – husk at komme godt med salt i.
  3. Varm olie og smør på en pande, og svits svampe og skalotteløg ved middelhøj varme i et par minutter, til svampene begynder at brune. Tilsæt hvidløg, og steg videre i et halvt minut.
  4. Tilsæt hvidvin, og lad den koge ind til det halve.
  5. Tilsæt fløde, og rør misoen ud i den.
  6. Kog imens pastaen al dente. Gem 1½ dl af kogevandet, inden det sigtes fra.
  7. Vend pastaen sammen med sauce, parmesanost og svampe, og brug kogevandet til at løsne lidt op i saucen. Servér øjeblikkeligt med et drys chiliflager.