Martin Kongstad: ”Tonen på denne restaurant var mere Jylland end København, og jeg foretrækker til enhver tid den form for service”

I det nye afsnit af ’Bearnaise er dyrenes konge’ har Martin Kongstad været forbi en ny restaurant i Indre By i København.

Offentliggjort

Sponsoreret af Jalm&B.

I dette afsnit af ’Bearnaise er dyrenes konge’ tager Martin Kongstad på en nostalgisk cykeltur gennem København og mindes alle de barer, caféer, værtshuse og restauranter, som han kom på i sin ungdom i 1980’erne.

Turen er inspireret af Søren Ulrik Thomsens essay-samling ’En hårnål klemte inde bag panelet’, hvor han beskriver, hvordan det at cykle eller gå ind igennem byen og kigge op på bygninger kan fremkalde en følelse af, at man kigger på sin egen fortid.

Anmeldelsen i programmet, der naturligvis er læst op af Claes Bang, er denne gang af den nye restaurant Jade, der ligger i Stormgade. En gade, som mange kender for bøfrestauranten Rio Bravo.

” Den del af byen, som hverken er Vesterbro eller Indre By, har altid virket lidt forblæst, og jeg synes, det er modigt at åbne en ambitiøs restaurant derinde,” siger Martin Kongstad.

Inden besøget på Jade var Kongstad skeptisk overfor tonen på stedet, for på hjemmesiden virkede det til at være et sted med ’storby smartness’. Men den forventning blev gjort til skamme.

” Vi fik en frisk velkomst og ægte smil. Det var med andre ord mere Jylland end København, og jeg foretrækker til enhver tid den form for service.” 

Du kan høre hele Martin Kongstads anmeldelse af Jade i det nye afsnit af ’Bearnaise er dyrenes konge’ er ude på alle podcastplatforme nu.