Opskrift:

En simreret behøver ikke være tung: Denne lyse lammegryde er let og fuld af smag

Her får du opskriften på lammeskank med hvide bønner, spinat og gremolata.

Offentliggjort

Ingredienser

  • 250 g hvide bønner, udblødt i vand i 12 timer
  • 1 medium løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 porrer
  • 4 lammeskanke
  • Salt og sort peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl vand
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 laurbærblad
  • 250 g spinat
  • Gremolata, se boks

Fremgangsmåde

  1. Kog de udblødte bønner i vand med lidt salt i ca. 40 minutter. Kogetiden vil afhænge af typen af bønner, og hvor gamle de er. Sigt vandet fra. 
  2. Skær løget i strimler, og hak hvidløget fint. Skær porrerne i skiver. 
  3. Krydr lammeskankene med salt og peber. Varm olien i en gryde, og brun kødet godt på alle sider. Tag kødet op af gryden, og læg til side. 
  4. Kom løg og porre i gryden, og svits dem i et par minutter. Tilsæt hvidløg, og steg det med i et minut. 
  5. Kom kødet tilbage i gryden, og hæld hvidvin og vand over. Læg rosmarin og laurbærblade ned i væden, og kom låg på. Lad kødet simre i 2 timer. 
  6. Kom de kogte bønner i, og kog videre i 30 minutter.
  7. Kom spinat i gryden, og lad det falde sammen. Kom halvdelen af gremolataen i, og vend det sammen. Brug resten af gremolataen som drys på retten ved servering.

Gremolata

  • 1 lille bundt bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. revet økologisk citronskal

Hak persillen, og bland den med knust eller revet hvidløg og revet citronskal.