Liam Barker fra Viasat

Engelsk fodbolds sjoveste 'analytiker': "Jeg voksede op i en engelsk pub med ældre mænd, der gjorde grin med hinanden hele tiden"

Den 30-årige englænder spiller ikke skuespil, når han laver sine ’Dear Denmark’-foboldvideoer på TV3.

Liam Barker fra Viasat
Offentliggjort

Hvordan opstod idéen til ’Dear Denmark’- videoerne?

”Det var faktisk vores Premier League-redaktør, som foreslog, at vi skulle lave et koncept over det, jeg går og siger på kontoret. Den karakter man ser i ’Dear Denmark’, er den jeg er. Selv det at bande på dansk, gør jeg altid.

Min kone er fra Argentina, og når jeg er sammen med hende, bander jeg på spansk. Videoerne er lavet på samme måde, som man ville snakke i en pub inden en kamp. Jeg voksede op i en engelsk pub med ældre mænd, der gjorde grin med hinanden hele tiden, så jeg lærte reglerne for banter (at drille, red.) meget tidligt. Kan man

Hvordan kom du til at arbejde for TV3?

”Jeg arbejdede først på den engelsksprogede avis Copenhagen Post. En dag mødte jeg så en fyr til crossfit, som arbejdede for TV3. Da han så, at jeg havde en Stoke-tatovering på mit ben, fortalte han, at de lige havde fået rettighederne til at vise Premier League, og at der måske ville være et job til mig. Jeg er uddannet sportsjournalist, og når folk hører, at jeg er engelsk, vil alle høre, hvilket hold jeg holder med. Så jeg tog derud for at søge job og blev ansat som analytiker.”

’Dear Denmark’ hylder Premier League. Hvorfor?

”Fordi Premier League er verdens bedste liga. Det er ikke ligesom det spanske lort, hvor Real Madrid og Barcelona vinder 5-0 hver weekend. I England bliver du ikke overrasket, hvis et mindre hold stjæler point fra de store. Men det er mest på grund af fankulturen.

Der er så mange forskellige klichéer om spillerne og holdene: ’Liverpool kan ikke forsvare’, eller ’Manchester City køber sig til succes’. Det gør vi grin med, fordi fodboldkulturen er så meget større i England. Fra jeg var fire, og indtil jeg var 21, missede jeg kun en håndfuld af Stokes kampe, fordi min far tog mig med overalt. Og selvom jeg nu bor i Danmark på femte år, har min lidenskab for Stoke ikke ændret sig. Folk har forskellige kvinder og biler, men man skifter aldrig klub.”

LÆS OGSÅ: Stifterne af fodbold-appen Tonsser: Potentielt kan vi udpege den kommende Messi

LÆS OGSÅ: Patrick Nielsen over en øl efter karriereknusende nederlag: ”Nu er jeg bare en nobody igen”

LÆS OGSÅ: Peter Nørrelund køber og sælger sport til millioner af kroner: ”Jeg snakker vel med Premier League fem-seks gange om året”