Da hans kone døde, og han stod alene med to små børn, måtte stjernekokken David Berlin lukke sin restaurant. Nu er han tilbage med et nyt sted
Den svenske kok Daniel Berlins restaurant i Skåne blev af flere spået som den næste trestjernede i Norden, da han mistede sin kone til kræft og blev alene med tvillinger på et år. Lukningen af restauranten var den nemmeste af de mange beslutninger, han pludselig stod over for. Nu har han rejst sig igen og er tilbage på en ny adresse i det sydsvenske, der allerede har skabt stor opmærksomhed. Vi har besøgt ham.
Foto: Anders Hviid
Da gastroturismen for alvor begyndte at svømme ind over København i løbet af 2010’erne, begyndte de tilrejsende hurtigt at føje en afstikker til deres rute, når de havde lagt vejen forbi Noma og Geranium.
Turen gik over Øresundsbroen og videre til den lille landsby Skåne-Tranås og restauranten Daniel Berlin Krog. Her drev kokken Daniel Berlin sin lille, intime restaurant med plads til 14 gæster.
Gæsterne værdsatte den uformelle, hyggelige stemning kombineret med knivskarpe serveringer præget af de nordiske haves bedste fisk og skaldyr, grønt i sæson og vildt skudt i nærheden af restauranten.
I 2016 fik restauranten sin første stjerne, og i 2018 fulgte nummer to. I de følgende år var stedet topkandidat til at blive Sveriges næste trestjernede restaurant, men i 2020 tog topkokkens liv en drejning, som fik ham til at lukke sin restaurant. Hans hustru, Anna, fik konstateret en meget alvorlig form for kræft, og allerede i februar 2021 gik hun bort.