Du er vågnet op i et telt så varmt, at du kan brænde sig på teltdugen. Alkoholen dunker i dit hoved, støvet og gårsdagens smøger kradser i din hals, og du må have luft, vand og på toilettet. Og så finde noget mad i en fart.
På Roskilde kan du bare ende med at gå tyve minutter i den forkerte retning og stå en time i kø for så at ende med en tør morgenbolle med svedende ost. Men ikke længere.
Her bringer vi dig årets guide til den bedste tømmermandsmad på Roskilde Festival 2018.
Annonse
Pizza er altid godt mod tømmermænd, men styr udenom svampet bund og dåsemajs med jakaborv-versionen, og gå efter Gorm’s, som garanterer sprød bund og gode råvarer. Vi anbefaler pizzaen med den spicy Ventricina-salami.
Vi ser din trætte hotdog og forhøjer med det bedste fra det nørrebro’ske skaldyrs-køkken, Hooked: Lobster roll’en. Det er blød brioche-brød proppet med hummer, syltet selleri, mayo og purløg. Det er bare godt.
Lige gyldigt om det er vegetar eller beef barbacoa, udløser tømmermænd altid en bidende lyst til burritos. Prøv for eksempel chipotle chicken-burrito med sorte bønner, salsa, ris, kål, ost og selvfølgelig guacamole. Du kan købe ekstra guacamole til 19 kroner.
Bearnaiseburgeren er tilbage på Roskilde for tredje år i træk, og hvis du ikke har prøvet den endnu, så tag dig sammen. Grillet og saftigt oksekød med hjemmerørt bearnaise, syltede rødløg og frisk salat i en briochebolle, som ikke river i ganen. Find en plads i skyggen, og hvil dig oven på denne her.
Måske gør varmen kombineret med tømmermændene, at du helt mister appetitten. Køl ned, og få samtidig noget tiltrængt sukker indenbords med den læskende Solstang fra Hansen Is: Flødeis overtrukket med et gavmildt lag sodavandsis af ananas og appelsin.
Jeg bliver måske lidt irriteret på mig selv over, at det stadig er så svært for mig at få Mette frem. Det er nok mest, når jeg er på skærmen. Jeg oplever ikke, det er så svært, når jeg er ude at møde folk.