En gruppe af de helt tunge restaurationsdrenge åbner nyt italiensk spisested i Aarhus

Menuen bliver italiensk med et japansk islæt.

Offentliggjort

Restaurantscenen ulmer for tiden i Aarhus. I vinter slog mændene bag Bardok og medejeren af Café Paradis sig sammen om den polsk/ukrainske bistro Mleko Bar

Nu får Midtbyen endnu et smeltedigelsted for nogle af de andre helt tunge drenge fra restaurationsbranchen i Aarhus, som er gået sammen om en ny italiensk restaurant.

Bar Piatto er navnet på den nye restaurant, og bag den står Rasmus Koller Sørensen, der er medejer og stifter af Reduktivt og Capo, Andreas Aarvig og Nikolaj Engell-Hansen, bedre kendt som Pizza Boys, der står bag pizzakæden af samme navn og restauranten Gusto, barchef fra bl.a. Ruths i Skagen Mads Vetter, og til sidst Hans Kjellson, som kommer direkte fra den eksklusive, københavnske sushirestaurant Sushi Anaba.

Bar Piatto kommer til at ligge i Sct. Olufs gamle lokaler i Mejlgade. Som navnet antyder, er det en italiensk restaurant, men det bliver ikke helt autentisk, fortæller Hans Kjellson, der er køkkenchef det nye sted. Han har nemlig en fortid fra de japanske restauranter i København Jah Izakaya og Sushi Anaba, og det kommer til at præge menuen.

”Jeg elsker, når en ret er helt enkelt, hvor råvarerne er i fokus. Det skal være supersimpelt, men håndværket skal være i orden. Der spiller det italienske supergodt sammen med min baggrund i det japanske køkken,” siger Hans Kjellson.

Og netop råvarerne og sæsonerne kommer til at være i højsædet på den nye restaurant. Foruden råvarer fra Italien, vil de også bruge de lokale fisk-, kød- og grøntleverandører fra Aarhus og omegn. Det japanske kommer også til at vise sig i nogle af råvarerne og smagene. Der er dog ikke tale om et fusionskøkken, understreger Hans Kjellson:

”Jeg bryder mig ikke om det ord, men jeg kommer måske til at bruge lidt yuzu i en crudo af havbars eller en lille smule dashi, den her japanske grundfond, i nogle af retterne. Så det bliver en blanding af teknikker og nogle japanske smage, der kommer til at give det et lille tvist.”

Foruden restaurant bliver Bar Piatto også en cocktailbar. Ejerne ønsker, at det skal være et festligt sted, hvor man kan få mad i den ene del restauranten, men også nøjes med at sidde i baren og få cocktails.

”Vi ønsker, at det bliver et folkeligt sted med god og afslappet stemning og service, hvor man får lyst til at slå sig lidt løs. Vi håber på en synergi mellem restaurant og bar. Hvis man kommer tidligt, kan man få en cocktail i baren og et par snacks, og så kan man komme ind i restauranten bagefter eller omvendt,” siger Hans Kjellson.

Åbningsdatoen ligger endnu ikke fast, men planen er, at Bar Piatto skal åbne i starten af april.