Restaurantscenen ulmer for tiden i
Aarhus. I
vinter slog mændene bag Bardok og medejeren af Café Paradis sig sammen om den
polsk/ukrainske bistro Mleko Bar.
Nu får Midtbyen endnu et smeltedigelsted
for nogle af de andre helt tunge drenge fra restaurationsbranchen i Aarhus, som
er gået sammen om en ny italiensk restaurant.
Bar Piatto er navnet på den
nye restaurant, og bag den står Rasmus Koller Sørensen, der er medejer og
stifter af Reduktivt og Capo, Andreas Aarvig og Nikolaj Engell-Hansen, bedre
kendt som Pizza Boys, der står bag pizzakæden af samme navn og restauranten
Gusto, barchef fra bl.a. Ruths i Skagen Mads Vetter, og til sidst Hans
Kjellson, som kommer direkte fra den eksklusive, københavnske sushirestaurant
Sushi Anaba.
Bar Piatto kommer til at ligge i Sct.
Olufs gamle lokaler i Mejlgade. Som navnet antyder, er det en italiensk
restaurant, men det bliver ikke helt autentisk, fortæller Hans Kjellson, der er
køkkenchef det nye sted. Han har nemlig en fortid fra de japanske restauranter
i København Jah Izakaya og Sushi Anaba, og det kommer til at præge menuen.
”Jeg elsker,
når en ret er helt enkelt, hvor råvarerne er i fokus. Det skal være
supersimpelt, men håndværket skal være i orden. Der spiller det italienske
supergodt sammen med min baggrund i det japanske køkken,” siger Hans Kjellson.
Og netop råvarerne og sæsonerne
kommer til at være i højsædet på den nye restaurant. Foruden råvarer fra
Italien, vil de også bruge de lokale fisk-, kød- og grøntleverandører fra
Aarhus og omegn. Det japanske kommer også til at vise sig i nogle af råvarerne
og smagene. Der er dog ikke tale om et fusionskøkken, understreger Hans Kjellson:
”Jeg bryder mig
ikke om det ord, men jeg kommer måske til at bruge lidt yuzu i en crudo af
havbars eller en lille smule dashi, den her japanske grundfond, i nogle af
retterne. Så det bliver en blanding af teknikker og nogle japanske smage, der
kommer til at give det et lille tvist.”
Foruden
restaurant bliver Bar Piatto også en cocktailbar. Ejerne ønsker, at det skal
være et festligt sted, hvor man kan få mad i den ene del restauranten, men også
nøjes med at sidde i baren og få cocktails.
”Vi ønsker, at
det bliver et folkeligt sted med god og afslappet stemning og service,
hvor man får lyst til at slå sig lidt løs. Vi håber på en synergi mellem
restaurant og bar. Hvis man kommer tidligt, kan man få en cocktail i baren og
et par snacks, og så kan man komme ind i restauranten bagefter eller omvendt,”
siger Hans Kjellson.
Åbningsdatoen ligger endnu ikke
fast, men planen er, at Bar Piatto skal åbne i starten af april.