Manden i centrum: Hotdogmester væltet af tronen

Manden i centrum: Hotdogmester væltet af tronen
Offentliggjort

Under Food Festival blev der i Aarhus i søndags afholdt Hotdog DM. Konkurrencen, som madskribenten Ole Troelsø fandt på i 2009 under navnet Børsen Hotdog Challenge, er en begivenhed, der tiltrækker stadig større publikum og får stadig større opmærksomhed i medierne.

Der dystes i kategorierne klassisk hotdog, hvor det er professionelle pølsemagere, der konkurrerer, og i gourmet-hotdog, der afgøres mellem nogle af Danmarks bedste kokke.

Den britisk fødte Paul Cunningham fra Henne Kirkeby Kro har vundet konkurrencen tre gange, men i år mistede han kronen som Danmarks hotdogkonge.

”Jeg syntes, det var noget lort. Jeg fik ikke førstepladsen, ikke andenpladsen, ikke engang tredjepladsen. Men jeg har fået al opmærksomhed fra pressen, så det er lige meget, ha-ha-ha. Nej, det vigtigste er sådan set, at vi får skrabet så mange penge sammen som muligt til et godt formål. Konkurrencen kan selvfølgelig godt lyde som om, at det bare handler om nogle kokke med nogle store egoer, men det gik meget op for mig i år, at det handler om at gøre noget godt for nogle børn, der har det mindre godt.”

”Sidste år var det 82.000, i år var det 120.000. Jeg synes stadig, det er for lidt. Men det publikum, der kommer til Hotdog DM, er selvfølgelig et lidt begrænset forum. Det er jo ikke alle, der har lyst til at betale 100 kroner for en hotdog, selv om det er Danmarks bedste.”

”Den var inspireret af en bahn mi, som er en vietnamesisk sandwich, en fusion, der opstod, da Indokina var en fransk koloni, og franskmændenes baguette og mayonnaise og paté mødte de lokale syltede urter og den lokale gris. I vores version kom den med en pølse lavet på kølle, bov og slag fra frilandsgris fra Grambogaard med krydderurter fra vores egen have ved Henne Kro. Der var en parfait på krydret kylling og svinelever. Der var hot mayo og kål,radise, gulerod og agurk – lavet som kimchi, asiatisk surkål. Og så var der sprøde griseører med citronsmag.”

”Ja, det kan du godt sige. Da skuespilleren Robin Williams for nylig bukkede under for stress og depression, følte jeg, at jeg mistede en god ven. Jeg er vokset op med Williams’ humor, og jeg har også selv lidt af stress, inden jeg flyttede på landet. Hans film ’Good Morning Vietnam’ var grundideen for hele det vietnamesiske koncept, som vi kaldte ’Good Morning Hennedog’. Så vi ankom til den lille plads, hvor DM bliver holdt, i fuldt militærudstyr. Nogle af drengene var klædt ud som lady boys, og vi havde lånt en humvee af vores bookingchefs mand, der er oberstløjtnant på Oxbøl Kaserne, som vi kørte ind på til tonerne af AC/DC’s ’Thunderstruck’. Prikken over i’et var, at vi havde Nicolai Wammen, Danmarks forsvarsminister med på det her pansrede køretøj.”

”Jeg kom for meget salt i. Det er et problem, nogle gange kan jeg ikke styre mig. Jeg husker tydeligt, hvordan jeg kom ekstra salt på dommernes hotdogs ved serveringen. Jeg tror, det var derfor. Jeg holdt en briefing med personalet, da vi mødtes i går, hvor jeg tog al skylden for, at vi tabte. Men faktisk tabte vi ikke, vi vandt. Det var et skide godt show.”

”Nej, egentlig ikke så meget. Vi lægger lige så meget kærlighed, passion og håndværk i at udvikle et perfekt hotdogbrød, en perfekt pølse, perfekt ketchup og perfekte ristede løg, som vi lægger i den mad, vi serverer for vores normale gæster om aftenen på restauranten.”

”Selvfølgelig er der nogle forskelle, når du laver fast food for at leve af det, fordi du skal have en stor avance på nogle billige råvarer, men når man laver det til sådan et enkeltstående event, så går jeg ikke på kompromis, og det forventer jeg heller ikke, at de andre deltagere i Hotdog DM gør.”

”Han er en af the young guns. Jeg tilhører nok en lidt ældre generation, sammen med Bo Jacobsen og Francis Cardenau.”

”Nej, det havde jeg ikke tid til. Jeg var der for at sælge de 200 hotdogs, vi havde produceret, og det fik vi. My mission is complete.”