Så mange penge kan overvægtige amerikanere spare på at tabe sig
I Danmark diskuteres det af og til, om det er samfundet, der skal bruge penge på, at overvægtige mennesker kan blive hjulpet til et bedre liv, for eksempel igennem en fedtsugning.
I USA situationen en noget anden, idet den yderst begrænsede sygesikring gør det til en privat affære at bruge penge på medicinske omkostninger i forbindelse med overvægt.
En ny undersøgelse fra Johns Hopkins University fremlægger beregninger på, hvor mange penge, det gennemsnitligt koster at være overvægtig, og hvor mange penge, der derfor er at spare ved et permanent vægttab.
Beregningen blev foretaget ud fra et gennemsnit af omkostningerne, som amerikanere med et usundt BMI (Body Mass Index) oplever i forskellige aldre, ikke mindst som følge af manglende arbejdsfortjeneste på grund af sygefravær, og de anslåede besparelser ser sådan her ud:
En 20-årig overvægtig, der opnår en sund kropsvægt, vil kunne spare omkring 236.000 kroner hen over sin livstid, mens den anslåede besparelse for en 30-årig vil være på godt 227.000 kroner, for en 40-årig vil den være lidt over 260.000 kroner, og for en 50-årig, der taber sig, vil den ligge på over 300.000 kroner.
Hvis man tænker, at man burde have de samme økonomiske incitamenter herhjemme til at få overvægtige til at tabe sig, er det imidlertid værd at bemærke, at det amerikanske system tilsyneladende heller ikke virker. 70 procent af USA's befolkning vurderes nemlig at være overvægtige.
LÆS OGSÅ: Se hvad Mayweather spiste i ugen op til sejren