Opskrift: Sådan laver du en Reuben-sandwich

Det er en gåde, hvorfor denne sandwich ikke er på mindst halvdelen af cafékortene i Danmark. Men Reuben-sandwichen er knap nok kendt herhjemme. Det er en skam. ’The Reuben’ er nemlig en af de bedste sandwich, du kan opstøve, og det er på høje tid, at du får indsigt i den vidunderlige verden af sprængt oksebryst, schweizerost og surkål.

Reuben-sandwich
Offentliggjort

4 personer

Total:20 minutter

Ingredienser

Sandwich

  • 3 spsk. surkål, godt drænet (du kan selv lave den på hvidkål, men så skal du helst afsætte et par uger til fermentering)
  • 3 spsk. dressing (se opskrift)
  • 2 skiver mørkt surdejsbrød (et blødt rugbrød går an)
  • 4 tynde skiver Emmen­taler eller anden schweizisk ost
  • 4-6 skiver sprængt oksebryst (fra en god slagter)
  • Smør
  • Franske kartofler
  • Drueagurker
  • Radiser

Russisk dressing

  • 2 syltede agurker
  • 1 løg
  • 1 spsk. revet peberrod
  • 4 spsk. mayonnaise
  • 4 spsk. fed creme fraiche
  • 2 spsk. chilisauce
  • Et lille skvæt citronsaft

Sådan gør du: 

  1. Bland dressingen med surkålen og stil den til side, så den kan trække.
  2. Smør begge brødskiver generøst med blødt smør. Kom to skiver ost, oksebryst, surkål og derefter den resterende ost på og top med resterende brødskive.
  3. Varm en stegepande til mellemhøj varme. Smelt et tyndt lag smør på panden. Når det er smeltet og gyldent, kommer du sandwichen på panden, mens du presser den lidt med en spatel. Vend sandwichen efter behov, indtil brødet er stegt jævnt på begge sider, og osten er helt smeltet. Det tager cirka fem minutter på hver side.
  4. Kom sandwichen over på en tallerken og skær den i to halvdele. Garnér med drueagurk, chips og radiser ved siden af. Og knap så en kold øl op. Velbekomme.

Russisk dressing: 

  1. Hak agurk og løg samt peberrod. Rør derefter alle ingredienserne sammen i en skål, og smag til med citron og eventuelt salt og peber. Bland den med surkålen, men lad være med at drukne kålen i dressing – brug højst 3 spsk. til én sandwich.