Opskrift: Sådan laver du Mark Lundgaards meat pie med hare

At hare kan være en svær opgave på grund af den kraftige smag, fornemmer man på ingen måde i denne opskrift, der også giver anledning til at fremvise en eventuel kunstnerisk formåen, når man giver sig i kast med dekorationen.

Opskrift: Sådan laver du Mark Lundgaards meat pie med hare
Offentliggjort

6

Ingredienser

  • 2 l vand
  • 80 g salt
  • 650 g harekølle
  • 1 stort løg
  • 5 fed hvidløg
  • Smagsneutral olie til stegning
  • ¼ dl hvidvin
  • ½ dl vand
  • 150 g tomatpuré
  • 2 spsk. Worcestershire-sauce
  • ¼ bundt citrontimian
  • 1 nip stødt spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • 100 g hvedemel
  • Salt
  • Peber
  • 500 g butterdej
  • 2 æg
  • 6 portionstærteforme

Sådan gør du

  1. Kog vandet op i en gryde, tilsæt salt og pisk, til det er opløst.
  2. Køl saltlagen ned og kom harekødet i.
  3. Sæt det på køl i 3 timer.
  4. Tag kødet op, skær det fra benet, og kom det igennem en kødhakker, eller hak det fint med en kniv.
  5. Sautér løg og hvidløg, der i forvejen er pillet og finhakket, i olie i en gryde, til løgene er klare.
  6. Tilsæt det hakkede kød, og brun det grundigt.
  7. Tilsæt hvidvin og vand, kog op og kom nu tomatpuré, Worcestershire-sauce, skyllet og plukket citrontimian, spidskommen og paprika ved.
  8. Lad det simre i 5 minutter, og kom så 10 g af melet i.
  9. Lad det simre i yderligere 2 minutter, og tag derefter gryden af varmen.
  10. Smag til med salt og peber.
  11. Drys resten af melet ud på bordet, og rul butterdejen ud i ca. 5 millimeters tykkelse.
  12. Udstik butterdejen med en rund udstikker eller et glas, som passer til dine forme.
  13. Husk, at der både skal være en bund og top. Bemærk, at bunden skal være bredere end bunden i formen, da den også skal dække kanterne.
  14. Gem et stykke butterdej til pynt.
  15. Kom dejen i bunden af formene (hvis det ikke er sliplet, så pensl dem med noget fedtstof).
  16. Pres dejen godt rundt i kanterne med dine fingre, så der ikke er luftbobler.
  17. Tilsæt fyldet, og kom det andet stykke butterdej på toppen. Sørg for, at de to stykker butterdej bliver forenet, så dine meat pies forsegles.
  18. Pensl med pisket æg, pynt med den overskydende butterdej, og pensl igen med æg.
  19. Bag dine meat pies i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter, eller indtil de er gyldne.
  20. Lad dem trække i 10 minutter før servering.