Opskrift: Sådan laver du Milton Abels Sundae-trifli

Chef-dessertkok på Kong Hans Kælder, Milton Abel, giver her sin opskrift på den perfekte sundae med chokoladebudding, sprød småkage, brombærsirup, is og en ristet skumfidus på toppen.

Opskrift: Sådan laver du Milton Abels Sundae-trifli
Offentliggjort

4

Chokolade­budding

  • 100 g mørk chokolade
  • 150 g fløde
  • 1 pasteuriseret æggeblomme
  • 281 g blødt smør
  • 281 g sukker
  • 228 g mel
  • 6 g bagepulver
  • 11 g saltflager
  • 78 g hele æg (cirka 2 små æg)
  • 14 ark gelatine
  • 100 g varmt vand
  • 30 g æggehvider
  • 2 g salt
  • 340 g hvidt sukker
  • 140 g flydende glukose
  • 60 g vand
  • 1 vaniljestang
  • 250 g brombær
  • 125 g sukker
  • ½ citron
  • Vand

Sådan gør du

  1. Put fløden i en lille gryde, hak chokoladen og læg den i en lille skål og adskil æggeblommen. Skru op på medium varme, så fløden næsten koger. Hæld den varme fløde over chokoladen. Rør alt sammen, indtil det er emulgeret. Tilsæt æggeblommen og pisk sammen med et piskeris, indtil det tykner lidt. Dæk til og opbevar ved stuetemperatur, indtil du er klar til at servere desserten.
  2. Bland smør og sukker sammen med en stavblender. Sigt de tørre ingredienser, og tilsæt smørsukkerblandingen. Tilsæt derefter ægget. Afkøl i 30 minutter i køleskab. Rul derefter dejen ud mellem to stykker pergamentpapir til den er cirka 1,5 centimeter. Afkøl i køleskab igen. Forvarm ovnen til 165 grader. Fjern det øverste lag af pergamentpapiret. Bag småkagen i cirka 15 minutter, indtil den er gyldenbrun. Rotér kagen efter cirka halvdelen af bagetiden for at bage den jævnt.
  3. Put gelatinen i isvand, og det varme vand, æggehviderne og salt i en KitchenAid-skål. Tag gelatinemassen op fra isvandet, og klem for at fjerne overskydende vand. Tilsæt til skålen. Anbring skålen på KitchenAid-mixeren med piske-tilbehøret. Put sukker, glukose og mere vand i en mellemstor gryde. Sprøjt indersiden af to plastikbeholdere (cirka 19 centimeter i bredden og 6 centimeter i dybden) med smørspray, læg pergamentpapir i bunden, og spray oven på det. Sæt KitchenAid-mixeren på medium hastighed. Kog sukkeret over høj varme. Øg mixerens hastighed og strø langsomt det varme sukker i. Pisk, indtil skumfidusen let afkøles og tykner. Tilsæt vaniljestangen, og fortsæt med at piske, indtil den har nået den maksimale volumen og er helt afkølet. Fordel skumfidusblandingen i de to plastikbeholdere helt op til toppen. Put et stykke pergamentpapir sprøjtet med smørspray øverst. Lad det størkne natten over. Skær med en kniv skumfiduserne ud i den ønskede størrelse.
  4. Fyld en lille gryde kvart op med vand, og kog op. Put brombærrene og sukker i en lille metalskål. Miks det let og dæk skålen med plastfolie. Placer skålen oven på det kogende vand, og skru ned for varmen, så vandet simrer let. Lad bærrene stå over vandet i 20-30 minutter, indtil al saften er trukket ud. Kør massen gennem et piskeris og si frugtkødet fra. Lad siruppen afkøle, og tilsæt et skvæt citronsaft for at gøre smagen friskere.

Milton Abel om desserten:

2021_07_13_Euroman_Milton_Abel_0045 (1).jpg

”Det her er en blanding af en trifli og en sundae. Børnene og jeg kan godt lide at lave denne her slags sundaes derhjemme som fredagsslik, men jeg er jo amerikaner, så vi kan i princippet spise den om tirsdagen også. I denne version er der chokoladebudding i bunden, nogle cookies oveni, saltet karamel-is, brombær med en brombærsirup og til sidst en ristet marshmallow, som også er hjemmelavet. Isen kan man altid bare købe – der er så meget god is derude. Jeg er stor tilhænger af, at man støtter folk, der er virkelig gode til deres håndværk, i stedet for at insistere på at lave alting i hånden selv.”