Det bimler og bamler i det gamle møntvaskeri på hjørnet af Refsnæsgade og Arresøgade på Nørrebro.

Samba-musikken brager ud af højtalerne i det højloftede lokale, der udmunder i en smuk limegrøn bar. Her er rent, og her er flot. Det ligner et sted, der er klar til at åbne.

Ejerne tæller de tre venner Mikas Emil, Martin Præstgaard Andersen og Frederik Bang, sidstnævnte er dog bosat på Fyn,  og han kommer derfor ikke til at være en del af den daglige drift. De overtog lokalerne for snart et år siden og er nu ved at færdiggøre renovationen af det, der så småt former sig som Taberna Búzio; En portugisisk-inspireret bar med små retter til forholdsvis billige penge.

Egentlig skulle åbningen være sket for længe siden.

”Vi har kæmpet lidt, men nogle gange trækker godkendelser fra kommunen simpelthen bare ud,” siger Martin Præstgaard Andersen.

Omvendt har den lange ventetid betydet, at de har haft ekstra tid til at kredse om tingene. De har selv bygget al interiør op fra bunden og importeret materialer fra forskellige portugisiske producenter. Det gælder klinkerne, der pryder samtlige vægge i det aflange rum, marmorbordpladerne og træpanelerne i baren.

image4.jpeg

Mikas Emil er uddannet arkitekt og har tidligere været en del af holdet bag Hotel Marqi i Portugal. Martin Præstgaard Andersen slår til daglig, for nuværende, sine folder hos vinforhandleren Lagar på Nørrebro, der primært fokuserer på portugisiske vine. Derfor var det oplagt for de to venner at slå pjalterne sammen og forene deres interesse for det sydeuropæiske land.

Hvad bliver den mest typiske servering på Taberna Búzio?

”En løbende Búzio. Det er en lille fadøl, du får serveret ved bordet, og hver gang du har en centimeter tilbage, så bliver den automatisk fyldt op igen. Indtil du lægger din ølbrik på toppen.”

I er altså mere en bar end en restaurant?

”Uden tvivl. Vi er en bar med stort fokus på vin. Man må ikke forveksle en taberna med en taverna. Taberna betyder værtshus. Men vi kommer også til at have snacks, lette kolde serveringer og en helvedes masse konserves. Eksempelvis vores toast mista, som bliver en form for luksuspanini,” lyder det fra Mikas Emil.

image0.jpeg

Hvordan håber I, stemningen er, hvis man træder ind på Taberna Búzio en fredag klokken 22?

”Jeg tror godt, det kan blive vildt, men det er ikke sådan et sted, du kommer for bare at stå og hamre nøgen ude på gulvet,” siger Martin Præstegaard Andersen.

Mikas Emil stemmer i:

”Man skal kunne mærke sydens varme og nyde de små øl. Og de er rigtig kolde.”

Taberna Búzio åbner senere på sommeren og kommer til at have åbent onsdag-torsdag kl. 15-22 og fredag-lørdag kl. 15-24. Se mere på buzio.dk.