Thomas Pasfall er fynsk gastronomis ukronede konge: ”Jeg drømmer om, at folk en dag kigger på mig og siger: ’Han gjorde fandme noget godt’”

Thomas Pasfall er fynsk gastronomis ukronede konge: ”Jeg drømmer om, at folk en dag kigger på mig og siger: ’Han gjorde fandme noget godt’”

Gennem mere end 20 år har den fynske kok Thomas Pasfall været en gastronomisk sværvægter og har høstet roser for sit arbejde på både Munkebo Kro og sidenhen hans restaurant 'Pasfall'. Vi har talt med ham om at være kok på Kongeskibet Dannebrog, om de værste madtendenser, om forsøget på at genopfinde sin gastronomiske identitet efter 13 år på Munkebro Kro og lidt mere til.

Offentliggjort

Hvad har været dit bedste måltid?

”Et af de mest kreative måltider, jeg har fået, fik jeg i 2004 på den nu forhenværende Michelin-restaurant El Bulli i Roses i Spanien. Det var tiden med kanyler og infusion, hvor maden sprang i munden på én. Da jeg kom derned og prøvede det, var det virkelig en øjenåbner i forhold til, hvad der kunne lade sig gøre med kreativiteten omkring mad. Den oplevelse har sidenhen gjort et virkelig stort indtryk. Jeg tror også, at det var fordi, det var første gang, at jeg oplevede sådan noget.

Men det måltid, der står klarest for mig, fik jeg på den trestjernede Michelin-restaurant Per Se hos Thomas Keller i New York. Servicen var i top og hele måltidet var fantastisk. Jeg husker især en ret derfra, der hed ’Oysters and Pearls’. Det var pocherede østers med den vildeste cremede sauce, og så var retten overdynget med kaviar. De rene smage kombineret med finheden og sartheden i retten var utrolige. Jeg får nærmest gåsehud af at tænke tilbage på den ret.”

Hvad har været dit værste måltid?