Er du kun lidt lækkersulten? Besøg de her 12 spisesteder

Bare lige lidt, tidligt eller sent eller bare lidt i utide. Guide til 12 steder, hvor man kan stille den lille sult og få lidt at skylle efter med.

Er du kun lidt lækkersulten? Besøg de her 12 spisesteder
Offentliggjort

Tapa5

Under samme ejerskab som restaurant Tabu, hvilket i den grad borger for kvaliteten. Det meget klassiske og ret omfangsrige tapaskort indeholder kolde såvel som varme tapas. Langt de fleste tapas ligger prismæssigt under 100 kr., så den lille sult er tillige også en lille udskrivning.

Vinkortet rummer naturligvis også sherry, og så er der mulighed for at vælge ’Vinbaren’, hvor man kan drikke ad libitum af udvalgte vine i to timer for 275 kr. Og det kan man så forlænge med 100 kr. pr. time.

Dragsholm Slot Madhus

Det nye madhus er indrettet i slottets gammel herskabsstald, der er beundringsværdigt restaureret, så bygningen i sig selv er en oplevelse. Madhuset er et hurtigere alternativ til bistroen på selve slottet, hvor også gourmetrestauranten befinder sig. Madhuset har fokus på smørrebrød, der helt i ånden på Dragsholm Slot gør brug af råvarerne fra Lammefjorden og ikke mindst slottets egen køkkenhave.

Apollo Bar

Det højloftede lokale på Charlottenborg er et af byens skønneste barlokaler, og Frederik Bille Brahes småserveringer er ganske enkle, men ikke desto mindre geniale og helt sig selv. Det kan bl.a. være en artiskok med hummusdyppelse eller stracciatella- og ceviche-serveringer, der er på alle byens spisekort, men bare anderledes originale på Apollo Bar.

Når man sidder udenfor, føler man sig hensat til en lille piazza i Italien. Det kan gå to veje med betjeningen – enten bliver man overvældet af den overstrømmende imødekommenhed, eller også bliver man fuldstændig vanvittig over personalets tunnelsyn og søvngængeragtige ro.

Struktur

Restaurant Texturs (lille)søsterrestaurant, hvor kortets såkaldte ’struktur-retter’ er mindre serveringer til 95 kr., eksempelvis Jomfruhummer ’Escabeche’ eller Dagens fisk stegt på crouton, grønt vendt med lardo og muslingefumet.

Tre-fire serveringer udgør et helt måltid, men mindre kan jo også gøre det, ligesom man kan vælge et par snacks, eksempelvis østers eller andekroketter med kimchi-creme. Cocktailkortet er ret omfattende, både klassikerne i Strukturs fortolkning og stedets helt igennem hjemmeopfundne.

Dennis Juhl Jensens køkken er blandt Aalborgs bedste.

Contento

Det har længe været god tone at kalde småserveringer for tapas, bare fordi de er små, ligesom alt tyndskåret pr. definition betegnes som carpaccio, men på Mathias Silberbauers tapasbar er det the real deal, når det kommer til tapas. Udvalget af pintxos i montren skifter dagligt, men man kan altid være sikker på boquerones, iberico-skinke, croquetos, patatas bravas m.m. Skyl efter med sherry eller txakoli, den lokale, let perlende baskiske hvidvin, der kun sjældent ses uden for Baskerlandet.

Vinbaren HOS

Det er folkene bag restaurant HOS, Michelle Hemme, Jakob Spolum og deres restaurantchef, Jeppe Kjærgaard, der står bag den nyåbnede vinbar i centrum af Odense. Tørsten slukkes i vin eller øl, og så er der mulighed for diverse kolde snacks, eksempelvis østers, fisk på dåse med brød og grillet citron samt charcuteri.

Langø Grill & Fiskebar

Havnegrillbarer skal man normalt gå en temmelig stor bue udenom, men det gælder ikke den forholdsvis nye grillbar på havnen i Langø. Den lokale fangst, som er noget af det bedste fisk, der landes i Danmark, bliver blandt andet til fish & chips, fiskeburger og fiskefrikadeller. Kødburgere er også en mulighed. Kokken, Piotr, er fra Polen, hvilket giver mulighed for at opleve, hvad pomfritter med polsk salat er.

Hotel d’Angleterre

Det var Andreas Bagh, der i sin tid gjorde baren på det hæderkronede hotel til et genialt foderbræt, og Jakob de Neergaard holder baren i storform med små perler fra Marchals michelinstjernekøkken.

Barmenuens gougéres med trøffelcreme og comté har nærmest kultstatus. Prøv også den lille hummerburger eller østersene med fingerlime, hvid soja og wasabi. Men hold op, hvor man savner stolene i baren, der aldrig kom tilbage efter corona.

Râzapâz

Der snakkes meget om den gastronomiske udvikling på Bornholm, men der er ikke så meget om snakken i øens hovedby, Rønne, ud over Daniel Kruse i Det Røde Pakhus og så også Râzâpaz, hvor Patrick Sebastian Hult har været med til at give Rønne et gevaldigt, gastronomisk løft.

Man kan gå til stålet i menukortet, men man kan altså også nøjes med en enkelt tapa eller småservering til under 100 kr. Vinkortet er rigtig godt, og man sidder dejligt udenfor, hvis vejret er til det.

Stjernen Bar

Det er naboen, spisehuset og vinbaren No. 30, der har givet det gamle rygerværtshus nyt liv. Og sikret, at Stjernen stadig er et fuldstændig originalt sted, men nu på en helt anden måde. Det lille barkort er ret genialt; der er østers, charcuteri, oste og såmænd også to muligheder for smørrebrød.

Og så er der den næsten legendariske rejecocktail fra No. 30. På kortet finder man desuden ’Get one agurk’, der dækker over en stor sylteagurk på dåse, der kan fås i en ’combo’ med to vodkashots – til den helt lille sult.

Den Fede Drue

Den forholdsvis nye vinbar på 11. etage i Århus er i familie med Restaurant Tiende lige nedenunder. Snackkortet med ’De fede snacks’ byder bl.a. på østers i forskellige varianter, charcuteri, gougéres og hjemmelavet chips.

Vinkortet er ganske omfattende, og man kan hurtig komme i økonomiske problemer, bl.a. med en Château Latour 1982 til 19.500 kr., men så galt behøver det slet ikke at gå – der er 2.700 vine at vælge imellem, til enhver smag og enhver pengepung. Cocktails er også en mulighed.

Paradiso

Lillesøster til Cicchetti, som den ligger dør om dør med. De små hapsere, cicchetti, er Venedigs svar på tapas, mens det på Paradiso mere er egentlige barsnacks. Det kan være en lille portion charcuteri, lidt caponata (en italiensk pendant til ratatouille), lidt ost, et par gyldenstegte arancini.

Vinkortet er til den moderne side, og udsigten fra vinduespladserne er til pulserende Nørrebrogade, hvilket kun er med til at give følelsen af et gastronomisk helle, mens verden farer forbi.