Den lille landsby Axpe i den grønne Atxondo-dal i Baskerlandet består ikke af meget mere end en håndfuld gamle stenhuse.
Byens centrum er et lille, brostensbelagt torv med en gammel kirke, og skråt over for den ligger et flere hundrede år gammelt, stort stenhus. Rådhusvinen kravler på de tykke mure, og bag dem gemmer sig én af verdens mest eftertragtede restauranter: Asador Etxebarri.
En restaurant, hvor man kan opleve de baskiske grilltraditioner på højeste niveau. En restaurant, hvor råvarerne er alt, fordi de ikke gemmer sig bag noget. Hvor alt på menuen tilberedes over brændeild i køkkenet, og hvor den ydmyge og pressesky kok, Bittor Arguinzoniz, siden 1990 har holdt gløderne i gang.
Kort sagt; En restaurant, man slagter sparegrisen for og drager på gastronomisk pilgrimsfærd til. En færd, der fra Baskerlandets hovedstad Bilbao går ad små snævre bjergveje og bittesmå landsbyer, indtil man til sidst står i Atxondo-dalens kølige, klare luft og skuer ud over de bølgende, grønne bakker, den blå himmel og de grå bjergtinder.