Opskrift:

Inden du tænker 'åh nej', så giv lige denne blomkålsburger en chance

Den smager virkelig godt. 

Offentliggjort

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 125 g hvedemel
  • 125 g majsstivelse
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. fint salt
  • Godt med hvid peber
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 2 dl danskvand
  • 1 liter fritureolie
  • 4 briocheburgerboller

Kimchi-slaw

  • 200 g kinakål
  • 75 g gulerødder
  • 2 forårsløg
  • 100 g kimchi
  • 75 g mayonnaise
  • 75 g creme fraiche 18 %

Hot honey

  • 100 g akaciehonning
  • 4 spsk. tabasco eller anden hot sauce

Fremgangsmåde

  1. Halvér blomkålen, og skær hver halvdel i 3-4 både fra stokken og ud – stokken hjælper med at holde sammen på blomkålsstykkerne.
  2. Rør mel, majsstivelse, bagepulver, salt, hvid peber, hvidløgs- og løgpulver, paprika og koriander sammen med danskvand.
  3. Blanchér blomkålen i letsaltet vand i et par minutter. Tag dem op med en hulske, og dup dem tørre med et rent viskestykke.
  4. Varm fritureolien op til 175 grader. Dyp hvert stykke blomkål i dejen, og kom dem i den varme olie. Fritér blomkålen i 3-4 minutter. Vend dem undervejs. Lad dem dryppe af på en rist.
  5. Lun briochebollerne og kom kimchi-slaw og 1-2 stykker friteret blomkål i hver bolle. Kom hot honey-sauce over.

Kimchi-slaw

  1. Snit kinakål fint, og riv gulerødderne groft. Skær forårsløg i tynde skiver. Hak kimchien groft, og bland den med mayonnaise og creme fraiche.
  2. Vend dressingen sammen med kinakål, gulerødder og forårsløg.

Hot honey

  1. Rør akaciehonning sammen med tabasco.