Tre stjerner: Vi ventede over en halv time på en kold dessert

På ny restaurant på Værnedamsvej har de hentet inspiration fra Levantens køkkener, hvor der er smæk på krydderierne. Men Gastros besøg var dog en knap så spicy affære som forventet.

Offentliggjort

Levanten kaldes landene ved Middelhavets østlige bred. Og forholdsvist nyåbnede Levantin på Vesterbros Værnedamsvej serverer da også retter med inspiration fra netop Libanon, Syrien, Israel og Tyrkiet. 

Her er både hummus, baba ganoush, brændt grønkål og mange andre af de gode sager, som den i London-baserede israelske Yotam Ottolenghi og hans palæstinensiske køkkenpartner Sami Tamimi har populariseret både på deres restauranter og i Ottolenghis storsælgende kogebøger.

Min hustru, der har været en trofast proselyt i Ottolenghi-land i efterhånden en del år, var da indledningsvist også ganske begejstret for de syltede og med nogle af Ottolenghis såkaldte flavour bombs (harissa, za’atar, spidskommen, sumak, mynte, koriander og citron)-krydrede grøntsager og snacks (50-80 kr.). 

Bl.a. ruller af tyndt skårne syltede rødbedeskiver, små blomkålsbuketter med gurkemeje og frisk figen med figenbladsolie. Et udmærket nybagt tyrkisk simitbrød med hul i midten på luftig hvede og sardinsk olivenolie, pyntet med masser af sesamkerner, blev serveret med tre slags dip, bl.a. på chili og olivenolie med za’atar, samt en okay labneh-yoghurt, der kom med røget paprika-paste med mild rød chili.