Ejendomsmægleren Adam Schnack har skabt et ’mini-landbrug’ ved sit liebhaverhjem på Frederiksberg

Ejendomsmægleren Adam Schnack har skabt et ’mini-landbrug’ ved sit liebhaverhjem på Frederiksberg

I 2016 købte ejendomsmægler Adam Schnack en villa på Frederiksberg – tre år efter han selv havde haft samme hus til salg som ejendomsmægler. Sammen med sin hustru, der er interiørdesigner, har han forvandlet den gamle kunstnerbolig til et hjem, hvor der er tænkt over alle detaljer, fra farverne på væggene til det nybyggede orangeri og hans eget hjertebarn: haven.

Offentliggjort

OTTE HØNS KAGLER i forhaven på hjørnet ved den tidligere sporvognssløjfe på Kristian Zahrtmanns Plads på Frederiksberg. Et æbletræ, der engang markerede, hvor matriklerne begyndte og endte i kvarteret, står gammelt og kroget bag det hvide stakit, og gamle brosten leder op til hoveddøren til den hvidkalkede villa med rødt tegltag, som er opført af greve og kunstmaler Harald Moltke i 1912. Men i dag er det Adam Schnack og hvalpen Lucca, der tager imod i entréen i den 345 kvadratmeter store bolig, hvor den 44-årige liebhavermægler har boet med sin hustru, interiørdesigneren Nadia Olive Schnack, og parrets to børn i snart fem år. Allerede i 2013 blev han kontaktet af de tidligere ejere, et ægtepar, som ville sælge deres villa på Frederiksberg, men så gik processen i stå, indtil tre år senere hvor ejeren ringede og fortalte, at hun var klar til at sælge igen.

”Hvad skal det koste?” spurgte hun, og Adam Schnack nævnte en pris, der efter hans bedste vurdering var højeste bud på, hvad markedet kunne tilbyde. Men da han lagde røret på, havde han en underlig fornemmelse i kroppen. Dengang boede han med familien i en stor lejlighed på Frederiksberg C, hvor de havde sammenlagt tre etager, men selv om det var stort og prangende, føltes det aldrig rigtig som et hjem for dem. Omvendt havde han aldrig drømt om at bo i hus med have. Før nu. Han fortalte sin hustru om huset på Frederiksberg, og hun sagde med det samme: ’Køb det.’

”Og så var der jo ingen vej uden om at betale den pris, jeg selv havde sat,” griner Adam Schnack, mens han laver kaffe i sit køkken, hvor væggene nu er malet lilla med paneler og vindueskarme i helt lys blå, og døren er fjernet ind til stuen, som er med gult og blåmønstret tapet. Overalt på væggene hænger kunst, som Adam og Nadia Schnack har samlet i snart 20 år.

Tidligere var stueetagen delt i flere mindre rum, hvor Harald Moltke holdt teselskaber og saloner for folk i de københavnske kunstkredse. I nabohuset boede hans bedste ven, maleren Kristian Zahrtmann, der har fået opkaldt pladsen udenfor efter sig, og hvis villa også er tegnet af arkitekt Carl Pedersen og Hans-Henrik Koch.