Dennis Lindequist fra ’I hus til halsen’: ”Tanktoppen er blevet en del af mit image”

En god start på dagen er guld værd. Her fortæller tømrer, iværksætter og medvært på DR-programmet ’I hus til halsen’ Dennis Lindequist om sin morgenrutine.

Offentliggjort

JEG PLEJEDE AT drikke kaffe med mælk, men det sidste års tid har jeg været på 16-8-kur, hvor man faster fra klokken 20 til 12 næste dag. Det er et meget fedt koncept, synes jeg. Det renser ligesom ud i kroppen, og så er det en ret effektiv måde lige at smide de der ekstra kilo, man har taget på efter jul og nytår.

Jeg har derfor vænnet mig til at drikke sort kaffe, og det første jeg gør, når jeg står op, er at sætte en kande kaffe over. Det er en meget vigtig del af min morgen. Jeg synes også, det er hyggeligt, og så er det lige med til at kvikke mig op.

JEG PRIORITERER AT faste i hverdagene, fordi det er nemmere at styre, og nu gør jeg det måske kun tre dage om ugen. I weekenderne, hvor jeg typisk er til arrangementer eller hjemme hos andre, er det svært ikke at få en drink eller noget mad sent om aftenen.

Lørdag og søndag kan jeg godt lide at hente rundstykker til mig og min familie. Mine børn kan godt lide håndværkere, og så er brunsvigeren altid et hit hos os. Det er længe siden, at jeg har fået en ’runner med brunner’ (rundstykke med et stykke brunsviger ovenpå, red.), og jeg har prøvet at fortælle mine børn om det. De har ikke prøvet det endnu, men det kommer.

SOM HÅNDVÆRKER KOMMER man tit hjem og er lidt støvet, så jeg går i bad, når jeg kommer hjem fra arbejde. Ellers gør jeg det om eftermiddagen, når jeg har været oppe at træne. Jeg styrketræner typisk et par gange om ugen, og så går jeg også til motionsboksning én gang om ugen.

I alle de år, jeg har været tømrer, har jeg været bevidst om at passe på min krop. Når man har fysisk arbejde, skal man sørge for, at ens krop kan holde til det.

JEG HØRER MUSIK hele tiden. I min hverdag kører jeg meget i bil, og så fyrer jeg op for en playliste, jeg har, for at komme i gang. Jeg er en gammel popdreng og er aldrig rigtig kommet videre, så jeg lytter stadig meget til musikken fra min ungdom.

Når jeg bygger, kan der godt bare køre tilfældig radio, P3 eller Nova FM. Lidt afhængigt af humøret den dag. Men når vi skal i giv-den-gas-mode, så fyrer vi til gengæld op for noget dance fra 90'erne eller 00’erne. Det kunne være DJ Bobo. Han har lavet megamange fede tracks. Det kunne også være Sash med ’Ecuador’ eller det gamle Scooter. Numrene fra dengang er rigtig fede, synes jeg.

MIN VÆRESTE MORGENVANE er, hvis jeg lige får trykket lidt for mange gange på den der snoozeknap. Jeg hader hektiske morgener, hvor man stresser rundt. Det er sgu ikke sjovt for nogen. Men det sker jo en gang imellem, at man får sovet for længe.

Jeg er et B-menneske. Jeg kan godt stå tidligt op og være i gang, men jeg vil hellere have en stille morgen. Dét med at møde klokken syv og gå i gang med at arbejde, det, har jeg aldrig syntes, var sjovt.

DET HAR GJORT det lettere at være selvstændig og selv kunne bestemme over sin tid. Det er fedt at have den frihed, og det er også derfor, jeg er blevet ved. Nu har jeg været selvstændig i godt og vel 20 år. Hvis man er ansat som håndværker, så er der en forventning om, at man møder kl. 7, men jeg har prioriteret, at jeg gerne vil have den ekstra time om morgenen med mine unger.

MIT ARBEJDSLIV ER meget vekslende. De perioder, hvor vi laver ’I hus til halsen’, tapper jeg ind og ud af både min familie og min forretning. Vi er lige gået i gang med at lave en ny sæson. Vi er afsted på optagelser cirka én gang om måneden, fire dage ad gangen, hvor vi typisk starter tirsdag og er færdige igen fredag.

Det giver plads til, at vi hver især kan passe både familie og forretning. Vi skyder fem programmer inden sommerferien og tre efter, så vi er færdige sidst i oktober.

Jeg har lidt et iværksættermindset og kan godt lide at hoppe ind og ud af tingene. Jeg synes, det er fedt at have flere bolde i luften – og helst mange ad gangen.

MORGENERNE ER MEGET ens, når vi er på optagelse. Vi plejer at spise morgenmad sammen det sted, vi bor, og så kører vi afsted mod location efter. Vi møder typisk klokken 8-8.30, har et morgenmøde, inden vi går i gang med optagelserne, og så plejer vi at stoppe omkring klokken 19 – nogle gange 20-21. Det er nok mig og Kalle (Thesbjerg, medvært på ’I hus til halsen’, red.), der er mest på de timer. Torsdag er sidste dag, hvor alt skal være færdigt, så det kan godt blive en sen aften.

DET ER MIT 11. år, jeg laver ’I hus til halsen’. Jeg startede på tredje sæson, og nu er vi ved at optage sæson 14. Jeg tror, at det er i år eller næste år, jeg runder 100 programmer. Det er der ikke ret mange, der kan skrive på CV'et.

Nu er jeg også blevet en del af værts-teamet, og det er egentlig kommet meget naturligt til mig. Derfor synes jeg heller ikke, at jeg har travlt med at sige tak for denne gang. Jeg føler, vi lige er begyndt, så jeg har tænkt mig at blive ved mange år fremover.

DET BETYDER VIRKELIG meget for mig at hjælpe de mennesker. Man kan se, at de flytter sig virkelig meget på de fire dage, vi er der. De bliver hjulpet videre i livet. Ikke kun med boligen, også med mange andre ting.

MAN KAN SE glæden i deres øjne. Det er det, der gør, at man gider at gå en ekstra mil for dem. Det har jeg ikke mulighed for på samme måde i min hverdag. Tit får vi også lange, søde mails fra dem efter programmerne. At kunne være med til at løfte nogle mennesker videre i livet, det er fantastisk. Så føler man, at man gør en forskel.

TANKTOPPEN ER BLEVET en del af mit image. Jeg er et menneske, der hurtigt får det meget varmt. Det gør, at når jeg arbejder eller danser, så begynder jeg ret hurtigt at svede. Når man er på fjernsyn, nytter det ikke noget, at man står og sveder helt vildt. Det ser ikke fedt ud. Så jeg har altid haft tanktop på, og når jeg får det varmt, åbner jeg bare op, og så køler det hele lidt lettere.

DEN STAMMER NOK fra min tid som popdreng, der rendte jeg også rundt i tanktop og åben skjorte. Så den har faktisk fuldt mig i mange år. Det er sjovt, at det er blevet en ting i programmet, men jeg tror, der er mange, der er glade for det.

Hvis man læser kommentarsporet, bærer det præg af, at folk synes, det er fedt. Der er et par, hvor manden kommenterer, at han synes, det er lidt irriterende, at jeg altid skal troppe op i en tanktop, når hans kone ser med. Men det er alt sammen god lir. Folk er generelt søde.

Dennis Lindequist

(f. 1984) er selvstændig tømrer og har medvirket i flere programmer på tv, bl.a. DR-serierne 'Røverkøb i provinsen' og 'I hus til halsen', hvor han også er medvært. 

Bor i Odense med sin kæreste Susie og deres to børn, Thilde og Tobias, på henholdsvis 13 og 11 år.