Fire stjerner: Dette sted må være byens bedste bud på tudebillig velsmag

Davide Laudato, der har rødder i Napoli, serverer nyfortolkede egnsretter fra mamas pastagryder på Jægersborggade. Det er enkel trattoriamad, hvor man får virkelig meget velsmag for pengene.

Anmeldelse: Paesano
Offentliggjort

Paesàno betyder bonderøv eller bysbarn, og det er en betegnelse, mange italienere ofte bruger kærligt om folk fra samme by som dem selv, eller i det hele taget om noget oprindeligt eller folkeligt.

På restaurant Paesàno er det fattigmandskosten fra syditalienske Campania, der hentydes til, for chefkokken Davide Laudato kommer fra Napoli, og det er opgraderede og nyfortolkede egnsretter fra mamas pastagryder, som der bydes på i kælderen på københavnske Jægersborggade.

Her havde Laudato i et lille års tid den mere gourmetambitiøse Topicàl, men har nu lagt kursen om til Paesànos pastaretter til under 100 kr., hovedretter fra 150 kr. og en treretters menu til 195 kr., og på den måde skriver Paesàno sig ind i rækken af restauranter, der sænker priserne på god mad.

Signaturretten er således en pasta med kartoffel til bare 95 kr. Selvom den bestemt smagte solidt med sine særdeles al dente cavatelli og stykker af kartoffel i en kartoffelsuppetyk sauce med masser af røget ricotta på toppen, så kan det også blive en anelse for bonderøvet til mig.