Fem stjerner: Her bliver smørrebrødet løftet til nye højder

Gastro tog på tur til en særlig restaurant i Dyrehaven, der i januar fik ny køkkenchef. Han har haft en klar idé om, at gæsterne skal kunne smage skoven i maden.

Fem stjerner: Her bliver smørrebrødet løftet til nye højder
Offentliggjort

Der er nu hyggeligt i Dyrehaven, og hyggen bliver ikke mindre, når vejret er til at spise udendørs i det grønne til lyden af rutsjebanehyl inde fra Bakken og hovslag fra forbipasserende kapervogne.

Nu er der kommet endnu en grund til at tage en tur i den grønne skov, for i januar ansatte ejerkoncernen Madkastellet, der i forvejen driver bl.a. Brede Spisehus og restaurant Mark, en ny køkkenchef, og han har løftet især frokostens smørrebrød til højder, som gør Peter Lieps Hus til et valfartssted i sig selv.

Navnet er Andrew Clatworthy, og kokken fra engelske Worcestershire nær Birmingham har tidligere huseret på bl.a. Noma-lillesøsteren 108 og senest som køkkenchef på Trio.

Clatworthy har en klar plan. Smørrebrødet på Peter Liep skal farves af sine omgivelser – man skal simpelthen smage, at man sidder i skoven. Han bruger både vildt, bær, urter og svampe indsamlet fra Dyrehaven i sin mad, der også på andre måder løfter sig fra de værste smørrebrødsklichéer.