Hvad i alverden kan få en dansk bestsellerforfatter til at besøge den samme restaurant flere gange om ugen?

Hvad i alverden kan få en dansk bestsellerforfatter til at besøge den samme restaurant flere gange om ugen?

Krimiforfatteren Michael Katz Krefeld har to passioner: biler, der kan køres ræs i, og mad, der smager godt. Mens førstnævnte tager ham rundt i landet og verden, kræver sidstnævnte blot, at han går nogle meter fra sin hoveddør, og så lander han på en københavnerinstitution, bistroen Pastis i Gothersgade, hvor de ansatte godt kan regne med at se ham et par gange om ugen.

Offentliggjort

Fortæl om dit første møde med Pastis.

”Før i tiden gik jeg meget i byen, og der sad jeg nogle gange på Andy’s Bar på den anden side af gaden, til det blev meget sent. Var jeg – og mine venner – ikke helt færdige, kunne vi godt finde på at gå over på Underground, der lå lige her, i Pastis’ lokaler, hvor vi sidder nu.

Du kunne få en bajer og en flad, men du kunne også få en slags morgenmad i form af et eller andet smurt stykke og en kop kaffe, og det var ligesom en god måde at slutte strabadserne på. Så jeg var der faktisk, før Pastis opstod.

Jeg har et svagt minde om, at jeg bed mærke i, at der pludselig skulle åbne en fransk bistro i lokalerne, og det var fandeme vildt, kan jeg huske, jeg tænkte dengang, for det manglede virkelig. Men jeg har efterhånden været her så mange gange og i så mange år, at jeg simpelthen ikke kan udpege mit allerførste besøg.”