På hypet grøntsagsrestaurant er de ikke bange for at træffe beslutninger, der resulterer i tæsk

På hypet grøntsagsrestaurant er de ikke bange for at træffe beslutninger, der resulterer i tæsk

I økolandsbyen Friland ved Rønde finder man en af landets mest bæredygtige restauranter. Navnet er Moment, og her forenes en videnskabelig tilgang til bæredygtighed med gourmet. Lige fra begyndelsen har restauranten ønsket at gøre tingene anderledes og udvide rammerne for, hvad bæredygtig gastronomi kan være.

Offentliggjort

I 2002 blev andelsforeningen Friland uden for Rønde på Djursland etableret. I dag, 22 år senere, tæller den 45 husstande, som tilsammen huser cirka 75 voksne og 35 børn. Selv skriver foreningen følgende på sin hjemmeside:

”Friland er en økolandsby, hvor mennesker eksperimenterer med at indrette hverdagen anderledes med vægt på bæredygtig livsstil, gældfrihed og selvstændigt erhverv.”