Man kan være blevet brændt af, man kan være alene i byen, fordi omstændighederne gør det, eller man kan være ude alene, fordi man simpelthen har lyst og godt kan li’ at spise i eget selskab.
Henrik Jyrks genkomst til København. Ibu er et godt sted, hvis man ikke bare er sulten, men også er i gå-i-byen-stemning og til leben og høj musik. Man sidder enten i selve baren, med ryggen til restauranten og med udsigt til Jyrk & co. i køkkenet og den rygende grill, eller ved det mere sociale fælles højbord midt i det lille lokale.
Maden er kraftigt inspireret af det asiatiske gadekøkken, som man blandt andet møder det i Malaysia, kortet er bygget op af småretter, og grillen er ind over flere steder. Ligesom Ibu ikke er stedet, man besøger for at få ro og fred, så er maden heller ikke for de smagsforskrækkede! Det er klogt at bestille bord, medmindre man kommer meget tidligt eller meget sent.
Annonse
Vesterbrogade 56
1620 København V
AMASS
Som noget ganske atypisk for en restaurant i den absolutte topklasse har Amass ligefrem allokeret en række pladser i baren til walk ins – pladser, der ikke kan reserveres.
Den gamle B&W-hal er et fantastisk rum at sidde i, man vender det lidt ryggen, når man sidder i spisebaren, meeen man kan fornemme rummet alligevel, og man kan jo vende sig i ny og næ.
Den økologiske restaurant med egen køkkenhave og fokus på bæredygtighed og råvarebevidsthed som få samt håndværket og teknikkerne minder en om, at Matt Orlando i flere år var en bærende kraft på Noma. Vær opmærksom på, at der ikke serveres a la carte, men udelukkende en 10-retters menu til 995 kr. Så man kommer måske uanmeldt forbi, men ikke lige for en hurtig hapser!
Annonse
Refshalevej 153
1432 København K
NÆRVÆR
På Nærvær kan man ikke undgå at sidde i en spisebar, for det er og bliver konceptet. Der er 14 pladser i spisebaren omkring køkkenet, hvor køkkenchef Yves Le Lay står for maden og sit bud på nordisk køkken med referencer til det klassisk franske.
Den helt store pakke med champagne, vin og seks retter står i 2.000 kr., maden alene fås for 1.200 kr., og onsdag/torsdag fås en lidt mindre menu til 500 kr. Den hesteskoformede spisebar er som skabt til par og enlige, mens større selskaber kan have lidt sværere ved at holde sammen på tropperne.
Omvendt kan man som enlig, når man er så få i spisebaren, lidt få følelsen af at have gatecrashet andres fest. Og omvendt igen kan man være heldig at være havnet i uventet godt selskab. Bordbestilling er ikke påkrævet, men anbefales.
Krøyers Plads Strandgade 87 C, st.
Annonse
1401 København K
STUDIO
Michelinmåltider har gerne noget ophøjet over sig, men på Studio kan man få oplevelsen på en mere loose facon, nemlig i spisebaren og med udsigt til kokkene i anretterkøkkenet.
The Standard
MUSLING
Musling ved Torvehallerne er perfekt for den enlige restaurantgæst. Spisebaren er så stor, og stedet så livligt, at man som enlig nemt falder ind og ikke føler, at man ’stikker ud’.
RESTAURANT MØF
TEXTUR
Dennis Juhl Jensen og Frederik Østeraa ramte plet, da de åbnede Textur sidste år, aldrig før har så mange booket bord på en ny restaurant i Jylland. Der er rift om pladserne, men der er altid et par pladser i spisebaren i vinduet, som ikke kan bookes, men er reserveret walk ins.
Jeg bliver måske lidt irriteret på mig selv over, at det stadig er så svært for mig at få Mette frem. Det er nok mest, når jeg er på skærmen. Jeg oplever ikke, det er så svært, når jeg er ude at møde folk.