Opskrift:

Sådan laver du den (noget nær) perfekte lammeservering til påske

Her får du opskriften på Kallehavegaard Badehotels lam med jordskok, syltede løgsorter og fermenteret hvidløg. 

Offentliggjort

Ingredienser

Lam fra Rubjerg

  • 1 lammekrone/ryg a 1.200-1.400 g
  • 50 g smør
  • Stegeurter: timian og rosmarin

Jordskokkepuré og crudité

  • 600 g jordskokker 
  • 50 g smør
  • 1 dl fløde 
  • Salt

Fermenteret hvidløg

  • ½ liter vand 
  • 25 g salt
  • 20 hvidløgsfed 
  • Peberkorn

Sauce på fermenteret hvidløg

  • 20 fed fermenteret hvidløg
  • 1 dl creme fraiche 48 %

Nye løg

  • 12 forårsløg 
  • Olie
  • Salt

Friske ramsløg, havesyre og timian

  • 10-12 ramsløgskapers
  • 6-8 syltede ramsløgkapsler
  • Friske ramsløg, havesyre og timian

Fremgangsmåde

Lam fra Rubjerg

  1. Lammeryggen soigneres og skæres i ønskede størrelser. Grill stykkerne på en varm grill. Stegetiden afhænger af bøffernes størrelse/tykkelse (mellem 4- 6 minutter). Brus derefter smør op på en pande, og tilsæt hvidløg, rosmarin og timian, så det afgiver smag. Læg bøfferne i panden, og lad dem trække i smørret i et par minutter.

Jordskokkepuré og crudité

  1. Jordskokkerne skrælles og lægges i koldt vand. Herefter laves der crudité af nogle af dem (4-6 crudité pr. person). 
  2. Kog resten af jordskokkerne møre i vand, og blend dem til en puré med smør og en smule fløde. Puréen skal være glat og skinnende. Smag den til med salt. Man kan med fordel lave en større portion og fryse den ned.

Fermenteret hvidløg

  1. Kog vand og salt op. Køl det derefter ned til ca. 30 grader. Pil hvidløgsfeddene, og put dem i et steriliseret sylteglas sammen med peberkorn. Hæld derefter saltlagen over, og opbevar glasset ved stuetemperatur i min. 3 uger. Opbevares på køl herefter.

Sauce på fermenteret hvidløg

  1. Lagen fra hvidløgene bruges som base i saucen. Kog lagen op, og tilsæt derefter 200 g smør, en smule god eddike og creme fraiche 48 %. Blend, indtil saucen har en passende konsistens.

Nye løg

  1. Løg skylles og soigneres. Grill dem over en varm grill i 2-3 minutter. Giv dem en smule olie og salt.

Syltede ramsløgskapers og blomsterkapsler

  1. Ramsløg samles i sæsonen. Blomsterkapsler er de første, man skal samle. 
  2. Kapers plukkes efter de har sat blomst.
  3. Ramsløgene skylles og rengøres. Herefter syltes de i en almindelig sukker/eddikelage. Man kan også lave dem på samme måde som andre fermenterede emner.

Friske ramsløg, havesyre og timian

  1. Urterne skylles og soigneres. Man kan variere urterne efter lyst. Retten pyntes af med dem.

Anretning

  1. Anret alle elementerne på en tallerken som vist på billedet.