Forkæl dit morgenbord: Her kan du købe de bedste brød i Danmark

Surdejen bobler, krummen er sej og skorpen er knasende sprød. Der bliver bagt og spist surdejsbrød som aldrig før. Vi har udvalgt 12 steder i hele landet, hvor ovnene er på overarbejde for at imødekomme den store efterspørgsel.

Forkæl dit morgenbord: Her kan du købe de bedste brød i Danmark
Offentliggjort

Groft

Det begyndte i en længe i en gammel staldbygning i Rude ved Odder, siden rykkede man et par kilometer mod syd til Saksild, og her har Groft fundet helt hjem med et bageri, der er et besøg værd. Stedet, der nu har pustet liv i det gamle mejeri i Saksild, der ellers havde stået tomt i mange år, indeholder også deli og butik. Bag Groft står Torben og Stine Kiel Hviid, ægtepar og henholdsvis bager og drivkraft bag alt fra det grafiske til driften af stedet.

Duo Bageri

Bag Duo står Lasse Tronhjem (før La Cabra i Aarhus) og Simon Jensen (før Flere Fugle i København), og ambitionen er at lave verdens bedste surdejsbrød i Feldballe på Djursland. De bærer deres selvsikkerhed med en vis autoritet. Tronhjems surdejstryllerier hos La Cabra er af Forbes Magazine og Vogue blevet kåret som det bedste i Aarhus. Simon Jensen har erfaring fra michelinrestauranten Domestic, pizzahajerne Surt og Bæst og altså det hypede Flere Fugle i det københavnske Nordvest-kvarter. Duo slog første gang dørene op den 16. marts 2024.