Få Michelin-kokke hjem i dit køkken til dit næste selskab

Nyt dansk koncept er AirBnB for madelskere.

Chef me
Offentliggjort

Læg opskrifterne fra dig, skål aftenen ind med dine venner over et glas vin, og nyd den gode mad og glæden ved at være vært - helt uden stress.

To københavnske drenge har skabt et koncept, hvor du kan optage værtrollen med god samvittighed, og lade professionelle kokke sørge for maden.

”Idéen udsprang, da min tidligere roommate, der var kokkeelev, brokkede sig over de lange arbejdstider og dårlige løn. Kort efter skulle jeg selv holde et fødselsdagsarrangement, hvor vi fik en privatkok til at komme ud og sørge for maden. Det pirrede interessen og fik mig til at undersøge, om der var et marked for det,” fortæller Thomas Mamburay.

Sammen med forretningspartneren Alexander Bech, 30, har Thomas, 27, netop lanceret hjemmesiden ChefMe.dk, der på bedste GoMore og AirBnB vis forbinder professionelle kokke med private foodies.

Begge drenge er uden videregående uddannelser, men har en fortid med succesfulde iværksætterhistorier. Alexander er autodidakt programmør, der solgte sin første hjemmeside allerede som 16-årig.

Thomas har gået på handelsskolen og startede sit første firma som 17-årig. Et eventbureau, der blandt andet arrangerede klubkoncerter. Derudover startede han på kokkeskolen og fortæller, at han altid har haft en interesse for gastronomi.

Private dining-konceptet er dog ikke helt nyt og findes i forskellige variationer. Det danske firma GoTipster.dk bringer luksus-take away fra kritikerroste restauranter som Clou, Kokkeriet og Taller, mens internationale dot-com-virksomheder som vizeat.com lader privatpersoner åbne deres døre for turister, der får tilbuddet om autentiske og lokale spiseoplevelser direkte hjemme i stuen.

ChefMe kombinerer disse koncepter, så kokkene medbringer alle råvarer og ingredienser til måltidet, som de tilbereder og serverer. Ligesom de også rydder op efter sig selv. Restaurantkvalitet tilberedt derhjemme.

”Det, som vi selv oplevede var, at man havde mulighed for flere og længere samtaler end på en restaurant. Det var mere intimt, og det hastede ikke med at rykke videre, når bordet skulle bruges igen”, fortæller Thomas og tilføjer, at det også giver meget mere luft til værten for middagsselskabet.

”Når jeg selv laver maden, er jeg altid bombet efter. Jeg føler mig som en dårlig vært, fordi mit fokus er i køkkenet og ikke hos mine gæster. Omvendt så kunne det også let ske, at sovsen brændte på, eller pastaen fik lidt for meget, fordi man glemte at holde styr på tiden, når man underholdte sine gæster. Det var de småproblemer, vi ville til livs”.

ChefMe.dk gik i luften den 14. november. Allerede inden lanceringen havde de sikret sig 130 kokke på platformen, og her blot en uge efter er ChefMe oppe på 191 kokke.

På samme tid melder de bestillinger for over 26.000 kroner. De tror selv, at den store interesse skyldes det simple og gennemskuelige koncept;

Kuvert-prisen ligger i øjeblikket på mellem 300 og 1.200 kroner. De har allerede en del feterede kokke i stablen. Blandt andet Morten Paaske, der er vinder af Young Chef og er uddannet på Michelin-restauranten Formel B.

Konceptet er ikke kun forbeholdt foodies i København. Allerede fra start har ChefMe sørget for at ramme Danmark bredt, og der findes derfor kokke i hele landet, som du kan få hjem i dit køkken.

Thomas mener, at interessen for deres idé ikke kun skyldes, at der er et marked for private dining, men også at det løser en del af de mange kokkes frustrationer:

”Ligesom med AirBnB, hvor man udlejer sin lejlighed, når den ikke er i brug, gør kokkene det samme på ChefMe. Det er en fin mulighed for dem at tjene nogle ekstra penge, når de ikke er på job,” siger han og fortsætter:

”Desuden er der flere kokke, der har udtrykt, at de savner at kunne eksperimentere med madlavning på deres arbejdsplads, da de ofte skal holde sig til et menukort. Vi giver dem muligheden for at prøve nogle opskrifter af til et åbent og nysgerrigt publikum”, fortæller Thomas og siger, at det ikke kun er uddannede kokke, men også dygtige foodies og kokkeelever, man kan booke.

Hænderne beskidte i køkkenet

Thomas har ikke kun erfaring som værtrollen i et middagsselskab. I den spæde start af ChefMe, fortæller han, at han var ude og afprøve alle de praktiske ting. Alt fra bestilling af kokke til at stå ude i køkkenet og lave maden.

”Vi har gennemtestet det hele. Vi startede med at lave en beta-version af hjemmesiden, som vi bad omkring 50 personer i vores netværk om at gennemteste.

Derefter arrangerede vi nogle middage for folk i netværket, hvor jeg selv stod i køkkenet, serverede maden og var afrydder. Præcis ligesom vores kokke gør. Der var ting, vi lavede om efter feedback fra vores netværk, og det har hjulpet os i dag. Man skal ikke være bange for sit produkt - man skal bare spørge om hjælp,” fortæller Thomas.

Virksomheden er også blevet taget godt imod. På lanceringsdagen var de på forsiden af MetroXpress, og de blev kontaktet af flere mulige investorer, der så potentiale i konceptet.

”Vi er all in nu. Vi har begge sagt vores jobs op, og jeg har opsagt min lejlighed, men efter en masse hårdt arbejde, er det også begyndt at give frugt. Nu satser vi på at udvide i Danmark, og planen er, at vi inden længe ekspanderer til resten af Norden.”

Derudover fortæller Thomas, at de ikke udelukkende tilbyder at tage hånd om typiske aftenselskaber. Hvis man ønsker professionel kokkeassistance til et frokostselskab, eller man gerne vil skåle nytåret ind med sine gæster, uden selv at skulle stå med hænderne i torsken, er det også muligt med ChefMe.

LÆS OGSÅ: Gastronomisk jul: 21 gaveideer til madøret (i dig selv)

LÆS OGSÅ: Martin Kongstads madanmeldelse: Jeg synes stadig, at det er en fantastisk idé at kombinere Bo Bech og Italien, men jeg har stadig til gode at glæde mig over resultatet

LÆS OGSÅ: 12 steder du kan spise mad til din øl