Toprestauranter slås om Sebastian og Mikkels cider. Og opskriften er overraskende simpel

Toprestauranter slås om Sebastian og Mikkels cider. Og opskriften er overraskende simpel

Siden 2020 har Sebastian Welander og Mikkel Bisp Hoffmann produceret cider af æbler, som ellers ville rådne op i Aarhus’ forstæder. Vi har mødt dem og hørt om deres rejse fra hobbyvirksomhed til at være dem, alle restauranterne gerne vil lege med.

Offentliggjort

NÅ, SÅ KOM det – efteråret. Og det er der jo ikke rigtig nogen, der jubler over.

Det blæser, det regner, der er udsigt til en lang vinter, og den nydelige overgangsjakke, du har købt til formålet og har glædet dig til at gå i, viser sig kun at være til nytte i de lige præcis to dage, hvor vejret er crisp, inden du bare overgiver dig og hopper i vinterjakken i stedet.

Der er selvfølgelig undtagelser, der bekræfter reglen. Dem, der måske bare er en lille smule skøre, dem, der lider af ekstrem soleksem, eller de alligevel relativt få mennesker i det her land, der arbejder med æbler.

I EN PRIVAT HAVE i Malling, lidt uden for Aarhus, kravler to fuldvoksne mænd rundt i et stort æbletræ. Det er tidlig morgen, og duggen fra den foregående nat har, på trods af at solen titter frem, knapt nok forladt trækronerne endnu.