CEO for Soundboks: "Forbud mod forstærket musik kan være en sidste løsning"

Sommerlivet i byerne har de senere år udviklet sig til lange aftener med høj musik. Og for beboere, der ikke selv har valgt festen til, er højttalerne fra Soundboks blevet et symbol på den infernalske larm. Nu foreslår højttalervirksomheden selv, at man nedlægger forbud mod forstærket musik i visse dele af byen.

CEO for Soundboks: 'Forbud mod forstærket musik kan være en sidste løsning'
Offentliggjort

Efter at have været buret inde i hvad der synes en evighed, er tilværelsen igen blevet sat fri. I takt med sol, varmere vejr og lange, lyse aftener kommer også mere liv i gaderne. Det er skønt. Men i en dansk kontekst betyder liv i gaderne også larm og støj.

Et af de største symboler på larmen i byen er Soundboks. En mobil højttaler, der kan spille rigtig højt, som er nem at transportere og som symboliserer fest og glade dage. En Soundboks er også et symbol på glade dage og festivalstemning. Men kan vi lære at leve med noget, der larmer så meget, som den gør?

Soundboks stormer frem. De har 80 ansatte, omsætter for et trecifret millionbeløb, og om kort tid vil 1% af alle danskere eje en Soundboks. De har ramt et segment at købelystne, festglade mennsker, der vil have mere musik i gadebilledet.

Men hvad siger Soundboks til selv at være skydeskive? Og hvordan vil Soundboks håndtere det monster, som de selv har været med til at skabe? Det taler vi i ugens afsnit af Sidelæns med Soundboks’ medstifter og CEO Jesper Theil Thomsen om.

For det larmer også i Jesper Theil Thomsens verden. Så meget, at han endda selv vil gå med til at diskutere et forbud mod sit eget produkt i visse zoner af byen, hvor det er til for stor gene for beboerne.