Underbetaling i United

Mens Sanchez får rekordløn bliver menige Manchester United-ansatte ”grotesk” underbetalt

I dag modtager ledelsen et åbent brev om uligheden i lønninger, der gør det svært for mange at dække deres leveomkostninger.

Underbetaling i United
Offentliggjort

Manchester United har lige givet Alexis Sanchez en kontrakt, der garanterer ham over flere millioner kroner om ugen – der er lidt uenighed om præcis hvor mange i de engelske aviser, men den påstås at være ny Premier League-rekord.

Samtidig kan klubben tilsyneladende ikke give sine gartnere, sikkerhedsfolk, køkkenpersonale og andre menige ansatte en anstændig løn.

Ifølge The Telegraph modtager klubbens vicebestyrelsesformand, Ed Woodward, i dag et åbent brev, hvori en række fremtrædende folk i lokalmiljøet, herunder en biskop, en fanrepræsentant, et parlamentsmedlem og en direktør for en organisation til hjælp for fattige, beder United-ledelsen om at gøre noget ved lønningerne til alle de ansatte, der får logistikken omkring kampdagene på Old Trafford til at fungere.

Underskriverne af brevet har talt med ansatte på stadion, der ”kæmper for at få det til at løbe rundt” og er tvunget til at vælge ”mellem at tænde for varmeapparatet eller at spise et varmt måltid,” skriver Telegraph, der har modtaget en pressemeddelelse fra initiativtageren, Manchester Citizens, der nævner et ”splittet Manchester” og en ”grotesk fortælling” om over- og underbetaling.

Det åbne brev, som kan læses her i sin fulde længde, angiver, at Sanchez får 3,5 millioner kroner om ugen. Til sammenligning får en stadionansat ca. 120.000 om året. Det samme som Sanchez tjener på 82 minutter.

Sanchez_web_1.jpg

Manchester United bliver betegnet som Englands rigeste klub og har tre spillere – ud over Sanchez er det Paul Pogba og Romelu Lukaku – på listen over de fem bedst lønnede spillere i Premier League.

I et svar til Telegraph udtaler klubben:

"Vi arbejder med mange forskellige kontrakter på grund af klubbens størrelse, men alle fastansatte, fuld- som deltid, betales i overensstemmelse med Premier Leagues aftaler."

I disse år kæmper organisationen The Living Wage Foundation for britiske arbejderes ret til en minimumsløn, der er beregnet til reelt at dække deres leveomkostninger.

Indtil nu er Chelsea, Everton og West Ham United de eneste Premier League-klubber, der betaler deres ansatte den såkaldte Living Wage. Fra juni i år træder ordningen også i kraft i Liverpool.

LÆS OGSÅ: David Beckham får sin egen fodboldklub i Miami

LÆS OGSÅ: 10 Ronaldinho-klip der får smilet tilbage

LÆS OGSÅ: Englands eneste åbent homoseksuelle spiller giver hint om at 20 andre snart vil springe ud