Mixologens alternative julecocktails med akvavit

Julen er mere end bare marcipan og flæskesteg. Det er også glögg, snaps og juleøl, men har du brug for et alternativ til klassikerne, får du her seks lækre opskrifter på cocktails, der passer perfekt til julen.

Cocktails til julen
Offentliggjort

1 drink

Ingredienser

Nutty Winterland

  • 5 cl Vanilje-akvavit (akvavit, som du lader trække i 48 timer med en flækket bourbon vaniljestang)
  • 3 cl Ristet kastanjesirup (se tip til fremstilling nedenfor)
  • 3 cl Friskpresset citronjuice 
  • 1 Teskefuld fennikelfrø 
  • Æblecider

Pine Tree & Eucalyptus Hot Toddy

  • 5 cl Akvavit (som du lader trække i 48 timer med en grankvist)
  • 2 cl Eukalyptus sirup (fås på www.thebartist.com)
  • 2 cl Honning (gerne med smag fra grantræ)
  • 3 cl Friskpresset citronjuice 
  • 15 cl Kogende varmt vand

Divine Flip

  • 5 cl Akvavit 
  • 4 cl Frugtpuré af kaki (også kaldet sharon eller dadelblomme)
  • 1 lille knold af frisk ingefær (ca. 2 cm)
  • 2 cl sød sherry
  • 1 æg

Ampicillin

  • 4 cl Johnny Walker Black Whisky
  • 3 cl Figenpuré
  • 1 cl Orgeat sirup (mandelsirup)
  • 2 cl Friskpresset citronjuice
  • 1 cl Laphroaig whisky
  • Æggehviden fra 1 æg

Royal Danish Pomander

  • 5 cl Geranium Gin (dansk gin) 
  • 12 Tranebær
  • 3 cl nellike sirup
  • 1 lille kvist af frisk merian 
  • 3 cl friskpresset citronjuice
  • 1,5 cl Grand Marnier
  • Æggehviden fra 1 æg

Cranberry & Peanut Butter Hot Rum

  • 5 cl Diplomatico Reserva Exclusiva Rom
  • 14 Friske tranebær
  • 3 cl Jordnøddesmørsirup
  • 10 cl Kogende varmt vand

Sådan gør du

  1. Ryst alle ingredienserne i en cocktailshaker og hæld dem i et highball-glas
  2. Hæld lidt æblecider på som det sidste. Pynt med en stribe æbleskræl. 

Sådan gør du

  1. Hæld ingredienserne i en kop og rør godt rundt. Pynt med en lille grankvist.

Sådan gør du

  1. Med en morter stødes den friske ingefær i en cocktailshaker
  2. Herefter tilføjes resten af ingredienserne, som rystes med klumper af is.
  3. Si og hæld indholdet i et gralformet vinglas. Pynt med en skive kakifrugt.

Sådan gør du

  1. Ryst ingredienserne i en cocktailshaker.
  2. Tilsæt isklumper og ryst igen.
  3. Si indholdet og hæld det i et cocktailglas. Pynt med en skive bagt figen.

Sådan gør du

  1. Kværn tranebærrene og siruppen med en morter i en cocktailshaker.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne og ryst grundigt. Tilsæt herefter isklumper og ryst indholdet igen.
  3. Si indholdet og hæld det i et cocktailglas eller en udhulet appelsin pyntet med nelliker, som jeg har vist på billedet. 

Sådan gør du

  1. Kværn tranebær og jordnøddesmørsiruppen med en morter i en cocktailshaker.
  2. Tilføj rom og isklumper. Ryst indholdet i shakeren, si det og hæld det i et krus.
  3. Hæld det varme vand på toppen og drys med lidt muskatnød. Pynt med tranebær.