Euroman Weekend: Hvorfor er naturvin-drikkere så irriterende?

Det er tilsyneladende en naturlov, at man skal gøre mere opmærksom på sig selv, hvis man foretrækker sin vin uden tilsætningsstoffer. Ja, det smager godt. Men behøver du fortælle mig om det?

Offentliggjort

Skriv dig op til nyhedsbrevet Euroman Weekend her.

”De har en virkelig god bourgogne her.”

En af mine venner overrulede mig med et indforstået nik til tjeneren, mens jeg forsøgte at klikke mig frem til pdf’en af det 22 sider lange vinkort på telefonen (tak til corona for at umuliggøre de fysiske vinkort). Efter at have kastet glasset rundt i cirkulære armbevægelser og et langt slurp gennem hønserøvslæber var bestillingen klappet af, og så var der ikke mere at sige om det. Jeg forsøgte at spille ind med noget Sancerre til fisken, men fik svaret, at det slet ikke var på vinkortet. (på 22 sider!)

Jeg kan godt lide vin – rød, hvid og orange, konventionel og natur. Jeg diskriminerer ikke. Og jeg kan godt kende forskel på kattepis og naturvin. Jeg synes, det meste naturvin smager virkeligt godt, og jeg har ikke noget imod bundfald i glasset – selvom jeg helst levner det.