Det startede med en pedalspand, og nu har den danske designvirksomhed Vipp i opsigtsvækkende stil kastet sig over hotelbranchen.
Deres ’utraditionelle’ hotel består af blot to værelser, der til gengæld er ganske unikke. Midt i den svenske idyl kan du blive ét med naturen i et shelter med panoramavinduer, som kan skydes fra, så du kan suge fuglenes kvidren helt ind i sjælen. I København kan du boltre dig på 400 kvadratmeter oppe under taget på Vipps hovedkvarter på Islands Brygge.
Den 1. november blev det muligt at booke sig ind på det nyskabende hotel.
Annonse
”Jeg tror, der er mange, som er trætte af den konventionelle måde at tænke hotel på, og det er her, at vi prøver at tænke lidt anderledes. Vi har lyst til at give folk unikke oplevelser, og man kan komme tæt på vores brand på en anden måde – ligesom Disney har Disneyland, og LEGO har Legoland. Så det er en måde at åbne folks øjne for Vipp-universet på,” siger Kasper Egelund, der er administrerende direktør i familievirksomheden.
Det var hans morfar Holger Nielsen, der i 1939 designede den ikoniske pedalspand til sin kones frisørsalon. Siden blev skraldespanden udbredt til især lægeklinikker. I dag er både Holger Nielsens datter Jette Egelund og børnebørn Kasper og Sofie Egelund involveret i virksomheden, som har udvidet repertoiret til også at spænde over blandt andet køkkener, møbler og belysning – og altså nu også hotel.
Det er denne verdensberømte skraldespand, som Holger Nielsen fremstillede til danske lægeklinikker, og som Vipp i særdeleshed er kendt for. Foto: Vipp
Værelserne er indrettet med Vipp-produkter, så man for eksempel kan udfolde sine kulinariske færdigheder i et køkken fra Vipp. På den måde kan det nye koncept ifølge Kasper Egelund sammenlignes med en bilforhandler, hvor man kan testkøre bilen, før man køber den.
”Et køkken er en hidsig investering, og det er forpligtende, men omvendt tror jeg, at det har så meget wow i sig, som er svært at få i traditionelle flagshipstores eller for folk, der browser på nettet,” siger han og spørger retorisk:
”I konceptbutikken kan du hive ud i en skuffe fra Vipp-køkkenet, men hvad med at prøve at bo med vores produkter og lave mad i vores køkken?”
Annonse
Du kan naturligvis slå dig løs i et køkken fra Vipp, når du besøger loftet på Islands Brygge i København. Foto: Vipp
Kasper Egelund fik idéen til shelteret, da han boede i storbyhektiske New York.
”Jeg havde en længsel efter at komme ud i naturen på grund af al den støj og larm, der er på Manhattan, og jeg havde behov for at komme ud i naturen på den fede måde, men der var bare ikke det, jeg ledte efter, og så opstod idéen med at lave et shelter i Vipp-dna’et.”
Designholdet gik i gang med projektet, og da det 55 kvadratmeter store shelter var plantet midt i skoven ved søen Immeln i Sverige omkring to timers kørsel fra København, var interessen enorm. Blandt andet takket være omtale i New York Times og en designpris fra det anerkendte magasin Wallpaper. Kasper Egelund fortæller, at de blev bombarderet med henvendelser fra folk, der spurgte, om det var muligt at bo i huset.
”Interessen var helt sindssyg, så til sidst tog vi springet og blev hoteloperatør. Jeg tror, at man skal til at tænke i oplevelsesøkonomi. Det næste skridt er oplevelser, og det er der en lyst til i verden, som vi forsøger at tappe ind i,” siger han og tilføjer, at han synes, at der skal minimum tre værelser til, før man kan kalde sig hotel.
En overnatning i shelteret koster 1.000 euro. Foto: Vipp
Derfor er Vipp også i fuld gang med at bygge et tredje værelse. I begyndelsen af næste år vil man således kunne checke ind i det såkaldte ’Chimney House’, der er en gammel vandpumpestation med en kæmpe skorsten i Hellerup, som er blevet restaureret og renoveret.
Annonse
Flere værelser er på vej, men lige nu er planen, at Vipps fjerde hotelværelse kommer til at ligge i USA – mere konkret i New York-området. Og pedalspanden, der startede det hele for knap 80 år siden, lever videre i alt, hvad Vipp rører ved.
”Det er stadigvæk et guldæg for os i forhold til de værdier, den står for. Måden vi tænker design på kommer fra spanden, og i dag fortolker vi den dna, der ligger i den,” siger Kasper Egelund.
Prisen for en overnatning i det idylliske shelter er 1.000 euro (ca. 7.440 kroner), mens det koster 1.500 euro (ca. 11.160 kroner) pr. nat at indtage loftet på Islands Brygge.
”Det er dyrt, men vi henvender os til alle, som vil prioritere at bruge penge på en unik oplevelse – ligesom hvis man vælger at gå på en dyr Michelin-restaurant,” siger Kasper Egelund.
Vipp-hotellets tredje værelse er det såkaldte 'Chimney House' i Hellerup, der åbner i 2018. Foto: Vipp
Jeg bliver måske lidt irriteret på mig selv over, at det stadig er så svært for mig at få Mette frem. Det er nok mest, når jeg er på skærmen. Jeg oplever ikke, det er så svært, når jeg er ude at møde folk.